Výběr vývojového kitu pro Microchip, znáte QL200?

Takze pani,

mozno to vidim prilis jednoducho, ale za tie roky, co robim s jednocipmi, som este nijaku vyvojovu dosku nepouzival.
Nebolo by lepsie tych 149 USD (!!!) investovat do nejakeho poriadneho programatora a debuggera - ako napriklad PicKit3 - plus zopar univerzalnych plosnych spojov a hrst jednocipov?
Dostanete tym funkcionalitu lepsiu ako u tychto “vyvojovych dosiek”, co su podla mna len hracky. Dostanete velku dosku s jednym MCU a mizernym programatorom nejake lacne displeje a dokumentaciu, predpokladam, v cinstine.
Zostava progamator a debugger+MCU na univerzalnom plosaku je silnejsi nastroj ako zly programator s MCU na velkom plosaku, okrem toho, ze to druhe menovane je velmi neuniverzalne.

Ak to s jednocipmi myslite vazne, skor ci neskor si pickit-x alebo icd-x kupite a budete si tuto vyvojovu dosku vycitat ako zbytocnu a hlupu investiciu - tak ako vsetci ostatni, ktorym sa na vyvojove dosky prasi v sufliku.

Okrem toho, praca iba s programatorom, bez debuggeru je podla mna skor zalezitostou konca minuleho storocia, tak ako vyvoj s EPROM pamatami alebo tesilove nohavice. Dnes ma prakticky kazdy aspon trosku lepsi MCU nejaky system debuggovania v aplikacii, je to vlastnost, ktora umoznuje usetrit vela casu.