Debugger Microchip MPLAB ICD 2, jeho klony (SPCD) a PICkit 2

add: k tomu vasmu zmazavaniu firmwaru 18f4550 v klone icd2 , treba si len spravne nastavit poistky na ochranu proti zapisu do flash a proti prepisovaniu poistiek a je po probleme , potom aj ked vytiahnete usb ako ste spominali tak sa nic nezmaze …

heeeeeeeee ? NO tak na tu daj to spravne nastavenie a ja ti zistim ci to zmaze ? ok

Udam , len co sa dostanem na svoju masinu, btw. nic mi nemusis skusat tento problem som mal tiez kedysi , po prepaleni poistiek je pokoj …, za dalsie ked si taky “profesional” ako mas napisane dostal si navod , bolo napisane prepalit poistky na ochranu proti zapisu do flash a taktiez samotnych poistiek ak by si sa kukol do datasheetu urcite je to tam v sekcii Special features of CPU hned ako prve …, niet nad samostatnost …

TAke pokusy tu boli… lenze potreboval som s tym robit nie hladat ako sa to odstarni. Aspon som nasiel pricinu a zariadil sa podla toho. OK daj sem nastavenie vyskusam a budem rad ked to pomoze.

No tu je to nastavenie ako som slubil, ak aj teraz “za jazdy” odpojis ICD2 od targetu staci aby si v MPLAB vypol programmer (debugger) → none, a pripojil usb kabel spat k icd2 a potom naspat zapol v programmer(debugger) icd2 , a nemusis ty a aj podaktory iny nic prepalovat na 18f4550.

To nemusím ty pojistky upravovat, pokud budu dodržovat to, že před odpojením ho vypnu na NONE.

NO skusil som povodne zmazat a ono to neslo…hold musim cakat na spravne postavenie hviezd :smiley:

Tak se mi včera “zase” smazala 4550, naprogramoval jsem jí i s pojistkami dle Kiwwicek, tak jsem zvědavej, jak to dlouho “vydrží”, ale určitě ho nebudu vypínat na NONE.

Atlan: nechapem co si skusil zmazat a neslo ale nevadi :slight_smile:

Honza3: to prepnutie na NONE budes musiet urobit tak ci tak , proste ja ked sa zabudnem a vyrvem icd2 za jazdy , vypnem v menu programer pripojim icd2 spat a zapnem programer , ono uznavam ze to neni prijemne ale lepsie ako by som mal preprogramovavat integrac za kazdym ked sa zabudnem a vyrvem to stade za jazdy…

Máte někdo zkušenosti s procesory řady dsPIC30 nebo dsPIC33, nedaří se mi komunikace s PIC Kit2 v PICKit Programmeru 2.61 ani v MP LAB IDE 8.3. PIC Kit Programmer hlácí, že žádný procesor nevidí, MP Lab se tváří, že programuje, pak nahlásí chybu součtu a v procesoru je nadále původní program.

Tak jsem si koupil PICKIT2. Do včerejška jsem používal ICD2 klon.
Akorát jsem ke svému překvapení zjistil, že klon ICD2 je na debug rychlejší a spolehlivější jak PICKIT2.
Programovaní je rychlejší jak ICD2 asi o 2 vteřiny, zkoušeno s procesorem 18F4620.
Analyzer mi nejde pod WIN7, píše to, že v programu došlo k nějaké vyjímce.
Toť první zkušenosti. :blush: Můj názor je ten, aspoň zatím, že pokud má někdo ICD2 klon, je zbytečné kupovat PICKIT2. :blush:

  1. Musíš zdůraznit - klon ICD2 s USB rozhraním.
  2. Mám obojí už dlouho, a myslím, že rychlostně je to srovnatelné. Ale příležitostně to zkusím otestovat.
  3. PicKit2 je naprosto spolehlivý, stejně jako dobrý ICD2. Největší problémy bývají překvapivě v propojovacím kabelu mezi procesorem a programátorem

Jasně že USB klon, ICD2 s RS232 snad nikdo rozumnej nepoužívá. :smiley: :blush:

Koupil jsem ho kvůli tomu analyzéru, ale ten odmítá fungovat pod WIN7, stahl jsem nové verze ze stránek microchipu, ale nepomohlo to.

Kabliky mám pořádné, průměr 1.2 mm, dlouhé asi tak 6 cm. V MPLABu při debugu nemám otevřené žádné wokna, jako file reg., special reg. Debug, ICD2 cca 1 vteřina, 2 kroky, PICKIT, 2 vteřiny, 1 krok. A ještě k tomu se někdy sekne, že ho musím odpojit od USB.
Zlatej ICD2. :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

ICD2 33cm kablik a ziaden problem akurat na okrajoch mam clk ,+,reset,-, data v takomto rozlozeni na plochom kabliku aby to bolo odelene a odrusene od seba.

Až ti jednou bude procesor v debuggovacím módu při kmitočtu krystalu cca 20MHz dělat psí kusy, tak si na mě vzpoměň a zkrať kablík co jen to půjde. Ušetříš tím mnoho času.

Doteď jsem programoval pomocí PRESTA, jenomže jsem začal toužit po debuggeru. Včera večer jsem si od microchipu objednal PICKIT 3, tak snad to bude fungovat jak si představuju.

neboj sponeniem …pouzivam 10Mhz s pll tj na 40Mhz :smiley:

Komunikace je stejná jako s ostatními PICy.

Tak jsem dnes zkoušel analyzer PICKIT2 pod WIN7 a najednou to funguje. :smiley:

Asi Bill dal nějakou aktualizaci a funguje to. :slight_smile: :open_mouth:

To je dobrá zpráva :smiley: