Debug přerušení v AVR studiu + tvorba čítače

Piityy: zkusím to napsat jinak. NEMĚŘÍM čas mezi hranami (periodu) ale čas mezi NĚKOLIKA periodami. (někdy až 14 025period) V přičítání 1 v přerušení od časovače (těch 32kHz hodinový šutr) opravdu problém není. To je jasně definované a konstantní a navíc v celku dlouhá doba.

Jde o přičítání 1 v počtu impulzů (period) které se měří. Takhle to snese i vysoký kmitočet. Možná si to zbytečně komplikuji tou univerzálností co to všechno snese. (Stejně se s vysokými kmitočty moc nepočítá. A rozlišení času by mohlo být nedostačující.) Má to i tu výhodu že si předplním čítač a když přeteče tak vím že měření je u konce a proběhl požadovaný počet impulzů.

Spíš mi jde o přesnost. Třeba bych použil i interní časovač. Ale jde o to, že měření trvá většinou 2minuty. Otázka je jak je interní oscilátor přesný a teplotně stabilní. Myslím že s externím 32kHz z kterého se dělají hodiny by to mělo být v pohodě. S interním bych zase měl mnohem větší rozlišení a pohodlnější práci když by byl 16bit. Mohlo by se ale stát že bych sice měřil na mikrosekundy ale za pár minut by ujel o milisekundy. u RS232 komunikace to nevadí, jelikož se synchronizuje každým start bitem. A za následujících 9bitů to nestihne tak moc ujet.