Trojfázové motory (z CDROM, modelářské, HDD,..) - jak budit?

Zdravím. Mám doma množství těchto trojfázových motorů, a rád bych zkusil nějaký z nich rozpohybovat. Motory jsou zapojené nejspíš do trojuhelníku, nebo do hvězdy (nemá vyvedený střed)- což je asi jasné. Ale co mi jasné není, je co do těch motorů pouštět?
Předpokláádám, že potřebuji 3 výstupní stage, každý s LO a HI driverem, tedy aby uměl na výstup posadit 0 i 1čku.
Motor tedy připojím těmi třemi vývody na tři takovéhle “polomůstky”.
Ale nyní ten největší problém: Co mám od těch motorů pouštět za sekvenci? Stačí nějaká sekvence obdélníků, nebo je třeba interpolovat sinus, změnou PWM na všech třech kanálech? Jakoby 3 PWM výstupy, které dohromady tvoří 3f sinus? Jak to prosímvás funguje?
Dík za vysvětlení, jsem z toho jelen. Už jsem po potřebných informacíxh pátral několik měsíců, ptal se na ot dvou odborníků elektro, a stejně vím kulové. Největší úspěch byl ten, že se mi motor točil asi 5 otáček za sekundu, se silou, že stačila sotva na překonání tření vlastních ložisek motoru.
Vím ještě, že v modelářských regulátorech je často ATmega8 s 3mi nějakými FETovými IO na výstupu v pouzdře SOIC8 (nebo jak se to nazývá) - takže když to zvládá mega8, tak tak nemůže být nic tak těžkého přece?
Ještě jednou díky za objasnění, Honza

Myslím, že se s tím v mechanikách moc nepatlaj. Měl bys to bez velkejch problémů rozjet i trojúhelníkem nebo demoverzí sinusovky třeba z 20ti kroků. Každopádně je potřeba budit všechny 3 vstupy od 0 do max a vzájemě je mít posunutý o 120° (1/3 periody). Eventuelně lze řídit pwmkou 2 vstupy motoru a 1 vždy držet. Průběhy už pak nejsou sinus, ale je nutno dosáhnout sinus v rámci možností mezi fázemi (ne proti zemi, tam bude nějakej hegeš). Spíš bych se podíval, jesli máš dost tvrdej zdroj pro ten motorek. I s obdélníkem by to totiž mělo jet. Asi to bude hučet, zahřívat se a bude slabší moment.
Mám tady na stole rozjetou 3f pwm s U/f charakteristikou řízenou potenciometrem na tiny2313 (převodník je tvořenej zdrojem proudu, kondikem a komparatorem v mcu).