Zkušenosti s laboratorními zdroji HC-D3630NSP a HC-D8080SSP

Zdravím, nemá tady někdo zkušenosti s těmito zdroji ? Nebo jak se vám tyto zdroje jeví ?
gme.cz/cz/index.php?product=722-310
a
gme.cz/cz/index.php?product=722-309

Děkuji

:arrow_right: administrator: přesunuto z "Elektronika bez mikrokontrolérů, procesorů"

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "Jaký vybrat"

:arrow_right: administrator: příspěvek byl upraven

Po hořkých zkušenostech s generátorem Metex, kdy mi nakonec po dlouhých tahanicích museli vrátit peníze, bych rozhodně nekupoval měřící a laboratorní techniku v GM. Oni totiž nakupují nejlevnější zobží na asijském trhu a vůbec si neověřují ani přes autorizované servisy kvalitu zboží a na prodejně si nic nemůžete odzkoušet.
Doporučil bych nakupovat v prodejně, kde je odborný personál, který zboží předevde, kde si na to zákazním může sáhnou a porovnat alespoň dva kusy mezi sebou.
Nevím, k čemu to chceš, ale pokud s tím budeš dětal rádia, nebo citlivé obvody, switchingy nejsou proto vhodné, neboť ruší. Lepší jsou zdroje s klasickým transformátorem. Velkou nabídku zdrojů najdeš na www.micronix.cz
Taky nevím, kolik jseš za něj ochoten dát. Jeden z nich patří do té nejlevnější kategorie, jakých je na www.ges.cz mnoho, druhý patří do střední třídy (tedy alespoň podle ceny). Zdroje s LCD displeji bych nebral, protože je na něj blbě vidět z úhlu. Stejně tak bych váhal nad zdroji řízenými počítačem. Jednak jsou výrazně dražší, ale hlavně nejsou na tom o nic lépe něž ty klasické. Navíc u některých značech bych měl obavy, že se vlivem rušení zblázní procesor uvnitř zdroje a pustí plné napětí do svorek. To už se mi stalo a shořelo hodně drahých obvodů.

Do práce jsem si hledal nějaký vhodný zdroj a koukal jsem vybral tohle. Je sice velkej jak kráva, ale máš tam 3 zdroje v jednom, který jsou mezi sebou oddělený. Je možný tak z něj vytáhnou až 78V. Také jde 2 zdroje zapojit prallelně. Seriový a paralelní řazení jsem provést přímo na zdroji přepínačem.
Proti silnýmu rušení je odolnej, napětí drží i když už meřáky na něm lítají s hodnotama až za roh.

S LCD displeji u zdrojů je to různé typ od typu zdroje. U jednoho zdroje mám LCD a čitelnost je za světla naprosto srovnatelná s LED displejem a možná i o něco lepší. Jinak řečeno, když se podívám z většího úhlu, tak se nikdy nestane, že by byly vidět samé osmičky.

Pokud chceš zdroj s LCD a máš obavu ohledně čitelnosti, tak určitě nevybírej podle obrázku, ale jdi se na zdroj podívat do prodejny.