Kde stáhnout aktuální AVR Studio bez registrace?

64kB/s? To máš za cca půl hodiny stažené. Nevím co řešíš.
Kolikátku máš disk, že se bojíš 100MB?
Jinak moje AVR Studio společně s WinAVR (C kompilátor pro AVR) má dohromady cca 250MB rozinstalované. To jsem jen kik na velikost složky atmel v program files.
TA atmega8 pro začátek je dobrá. Akorád v gesu maj MCU předražený jako sviň. (ostatně v gesu maji předražený veškerý křemík). Pokud můžeš, kup si to zde: gme.cz/cz/index.php?product=432-201
Potřebuješ ATmega8-16PU - ta je v pouzdře DIP28. Takové pouzdro ti krásně půjde vrazit do kontaktního pole, kde taky doporučuju dělat počáteční pokusy.
LPT se neboj. Je mi jasný, že obecně rozšířený názor je, že LPT je strašně citlivé na zničení, přitom je to úplně stejně zničitelný port, jak všecky ostatní.
Programátor na paralelní port si klidně postav.
jan16.czela.net/index.php?id=19&n=jak-naprogramovat-mikrokontrolery-avr-nebo-89sxx
Doporučuju k němu stáhnout ponyprog.
Neboj se toho portu, nekouše :slight_smile: V tom programátoru jsou jak vidíš 4 odpory, které chrání vstupy i výstupy. Takže pokud to na konci káblu zkratuješ na zem, nebo na +5V, je to jedno, ty odpory tam pustí jen malý proud. Ovšem všeho z mírou, pokud tam pustíš 300V, tak to ty odpory fakt už nepoberou, aleto je ti asi jasné.
A to, že se “zapnutém PC nic nezapojovat nebo neodpojovat hrozí zničení” ti nakvokal kdo? Veškeré konektory co v kompu najdeš jsou do jisté míry plug’n’play - jen musíš vědět, kdy je smíš odpojovat a připojovat.
LPT můžeš připojovat kdy se ti zachce. Tam není níc, čemu by to vadilo. Takže se toho neboj :wink: