Nový začátek - prosím poraďte

To je mi jasný, přesně podle toho je nejlepší rozhodování. (než si říct chci XY a pak zjistit, že jsem mimo mísu)

Abych to upřesnil - nejraději bych zůstal u 8051, líbí se mi ASM, jednoduchost a většinu věcí mám doma. Problém je, že to nemám jak zkompilovat, odladit a naprogramovat :cry:
(x51 nejsou tak mrtvé, našel jsem třeba slibně vypadající 89LP…)

AVR jsem pochopil, že je nový trend a obrovským přínosem je právě celý balík SW. Ovšem nejsem si jistý (podle stavu zásob GME a článků na netu), jestli AVR už taky nemají svoje dny slávy za sebou.
Pokud bych měl začít s něčím novým komplet od nuly, samozřejmě bych hledal něco co nebude za dalších 5 let mrtvola (v MCU to snad nejde taky rychle jako u PC :unamused: )

S těmito požadavky - free SW pod Vistama, USB připojení a levná cena, myslím že není zase tak moc možností na výběr.

Nejspíš zvolím nákup hotového. Nechci se “zdržovat” stavbou nového, i když to může být taky přínosem. Co jsem viděl články, tak každý má nějaké omezení a nechci být limitován tím, že za půl roku se rozmyslím použít nějaký lepší MCU a nebude si s tím rozumět.

Pro AVR jsem zvažovat AVR Dragon, nebo AVRISP mkII, ale výhody/nevýhody a možnost využití zatím neumím posoudit. Informací je na netu poskrovnu.

To byl příklad, GME beru jako šablonu, protože z obchodů co znám mají největší výběr. Ceny jsou něco jiného (ale s mým nákupem kolem 100/měsíc je to celkem jedno 8)

ASM se určitě vyhýbat nechci, mám ho raději než C :wink: