ATtiny2313 a DS1820, ako na funkcie v CodeVisionAVR ds1820.h

Zdravím.
Pokúšam sa vypísať na display nameranú teplotu, no nejak sa mi to nedarí.

Program píšem v C - CodeVisionAVR, ktorý podporuje tento senzor. Problém je však ten že neviem ako používať funkcie v hlavičkovom súbore ds1820.h… Tiež som si našiel zopár príkladov, no veľa som z ních nevyčítal. Má s tým niekto skúsenosti (príp. nejaký príklad sem hodiť)?

LCD mám pripojený na PORTB
senzor na PD6

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "attiny2313 & ds1820"

Budu řešit tento problém taky ale s ATMEGOU 8. Codevision nepoužívám ale v knize ATMWl AVR programování v jazyce C od Váni je Codevision popsané i s příklady a je tam myslím i použití té knihovny. Nebo budeš muset najít tu knihovnu a otevřít ji prostudovat co a jak. Nebo si to můžeš napsat sám přikládám datasheet DS18B20 v češtině a nebo taky můžeš zkusit google.com/codesearch?q=ds18 … earch+Code a hned máš mraky příkladů jak na to.
Datasheet teplotního čidla DS18B20.doc (277 KB)

No nakoniec so sa na to vykašlal. No teraz riešim problematiku s avrstudio a ds18s20. (ak by niekto mal source niečoho takého tak to sem postnite…síce som na nete niečo našiel no zatial to testujem)

no toto som odnieklal skopiroval…mozno aj s tade :

	startprevodu(1); cidlo cislo 1
	startprevodu(2); cidlo cislo 2

	t2=vysledokprevodu(1);
	t3=vysledokprevodu(2);

adresy su ulozene v zdrojaku ds1820…bude to treba asi dolatit na to tvoje cidlo…

Adresy ziskas napr z progrmom LogTemp alebo zavolanim THERM_CMD_READROM pripadne pouzijes THERM_CMD_SKIPROM a netreba ti adresu len potom to je relativne na jedno cidlo…
ds1820.h (4 KB)

OK, konečne som sa poriadne pozrel na datasheet predsa len som si vytvori vlastný source (v asm) na získanie telpoty z jedného senzora DS1820.

Zdravím páni. Mne sa to podarilo rozchodiť tento týždeň. Rutinu som prebral z jedného nemeckého fóra a upravil pre moje zapojenie. Medzi volaním funkcie void THERMO_Init_Temp_Read( void ) a signed char THERMO_GetTemp( void ) musí byť táto slučka:
for (i = 0; i < 0xFF;i++)
Delayms(4.0);

ináč by sa teplota nenačítala správne.

Ešte prikladám link na to nemecké fórum pre tých čo vedia nemecky:
mikrocontroller.net/topic/10416#new
Thermo.zip (2.08 KB)