forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
PonyProg - volba kmitočtu prog. propojkama pro ATmega8

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
arthurk
Nováček
Nováček


Založen: 9.7.2009
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 09 červenec 2009, 15:27    Předmět: PonyProg - volba kmitočtu prog. propojkama pro ATmega8 Citovat

Zdravím,
nemá někdo zkušenost s programováním ATmega8 (16) přes PonyProg, hlavně s programováním propojek. Propojky sem měl nastavený pro použití interního oscilátoru (CKSEL3-0 0011 : to by měly být 4MHz), ale bez připojeného krystalu to nefungovalo. Tak sem přeprogramoval propojky pro vnější krystal a teď už do procesoru nezapíšu nic a ani nic nepřečtu. A něco podobnýho se mi nejspíš stalo nedávno s ATmega16, je taky mrtvej. Není tam nějaká nesrovnalost?

Arrow administrator: přesunuto ze sekce "AVR"

Arrow administrator: přejmenováno z "ATmega8 - volba kmitočtu prog.propojkama"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
ppeter
Účastník
Účastník


Založen: 10.5.2009
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: 09 červenec 2009, 15:31    Předmět: ... Citovat

Bohuzel spatne nastaveni propojek vede k nenavratnemu zablokovani ATMEGY Sad ...
sam jsem se o tom presvedcil, skus to udelat podle tohohle:

Arrow administrator: příspěvek byl upraven



ponyprog-propojky.gif
 Komentář:
Nastavení propojek u PonyProg pro ATmega.
 Velikost:  15.73 kB
 Zobrazeno:  4477 krát

ponyprog-propojky.gif


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
arthurk
Nováček
Nováček


Založen: 9.7.2009
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 09 červenec 2009, 15:40    Předmět: Citovat

Takhle si myslím že sem to měl naposledy a od tý doby je bez odezvy a jinej zatím nemám. A nemáš zkušenost s použitím toho interního
oscilátoru? Třeba u ATtiny2313 mi to fungovalo bez problémů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
ppeter
Účastník
Účastník


Založen: 10.5.2009
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: 09 červenec 2009, 15:44    Předmět: ... Citovat

To nemám ale vím, ze ATMEGA 8 má svuj oscilátor 8Mhz....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
arthurk
Nováček
Nováček


Založen: 9.7.2009
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 09 červenec 2009, 16:28    Předmět: Citovat

Podle datasheetu ho ma nastavitelny 1-8MHz. Ale jinak, tobe to funguje s krystalem a s nastavenim prog.propojek podle datasheetu?


ATmega8-int.oscilator.JPG
 Komentář:
 Velikost:  17.15 kB
 Zobrazeno:  4524 krát

ATmega8-int.oscilator.JPG


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Gogin
Účastník
Účastník


Založen: 23.7.2008
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: 19 červenec 2009, 0:32    Předmět: Citovat

Chlapi s ATMEGOU 8 začínám a Ponyprog používám a vše fachá jak má. Jak nastavit Fuse bity pro interní oscilátor 8Mhz přikládám jinak super odkaz na nastavení fusebitů je zde http://www.engbedded.com/fusecalc vyberete tip a zadáte co chcete a potvrdíte a výseledek je okamžitě vidět. Very Happy


fuse_bit_atmega8_intOSC_8Mhz.JPG
 Komentář:
 Velikost:  92.93 kB
 Zobrazeno:  4422 krát

fuse_bit_atmega8_intOSC_8Mhz.JPG


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Gogin
Účastník
Účastník


Založen: 23.7.2008
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: 21 červenec 2009, 21:35    Předmět: Citovat

Ještě jendou se vracím kvůli fuse bitům a nastavením. Přišel jsem na to díky tomu, že jsem si postavil biproga USB variantu. Ne že by to bylo úplně špatně ale dobře to taky není. Musel jsem pořádně prostudovat datasheet a pro každou aplikaci to může být jinak. Nejsem nijak zvlášt dobrý angličtinář takže mi to dalo docela fušku. Ale udělal jsem zde malou chybu tak se jí snažim napravit.

BootLock 01,02,11 a 12 nám rozdělují pamět do určitých částí a různým nastavením si měníme pravidla kde můžu číst a kde ne atd. více datasheet atmega8 str.212

Bity Lock1 a Lock2 jsou pro nás dost podstatné u Ponyprogramru vždy prázdné aby bylo možné opakované programování. Pokud to bude jinak už to není v normálním režimu možné více datasheet atmega8 str.222

Ostatní bity nastavují Oscilátor, začátek vektor resetu atd. více datasheet nebo zde http://www.engbedded.com/fusecalc



fuse_bit_atmega8_intOSC_8Mhz.JPG
 Komentář:
 Velikost:  31.72 kB
 Zobrazeno:  4372 krát

fuse_bit_atmega8_intOSC_8Mhz.JPG


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2014 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)