forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Kabel pro propojení DVD přehrávače se starou TV bez SCART

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika bez mikrokontrolérů, procesorů
 
Putan
Anonymní





PříspěvekZaslal: 15 červen 2009, 11:00    Předmět: Kabel pro propojení DVD přehrávače se starou TV bez SCART Citovat

Ahoj, snažím se propojit můj DVD přehrávač Evolve DX261 se starou televizí, která nemá scart konektor. Televize má pouze anténní vstup, do kterého se dává anténí konektor (nevím, jestli se mu tak říká, vypadá jako konektor, který je na koaxiálních kabelech na rozvodech kabelové televize, ale nekroutí se - nešroubuje se, jen se zasune). Televize je na chalupě u tety a její výměna za novou by byla zbytečná. K televizi bylo připojené staré video, které mělo normálně zmíněný anténní konektor (stejně jako TV), kterým se propojil s TV, pustila se VHS kazeta a na televizi se normálně naladila stanice, která přehrávala VHSku.

S videem to bylo jednoduché. DVD, které mám doma normálně připojená SCARTem, mám ale na chatě problém zapojit. DVD přehrávač má fůru konektorů, ale ten anténní/koaxiální nemá. Vzadu má SCART a spoustu cinchů. Jeden z cinch konektorů se jmenuje KOAXIAL a jeden VIDEO nebo S-VIDEO. Říkal jsem si, že by možná jeden z nich mohl fungovat, a proto jsem ze zmíněného starého koaxiálního kabelu na propojení TV a videa ucvikl jeden anténní konektor místo něj jsem připájel cinch (je mi jasné, že to není nejlepší cesta pájet koaxiál na cinch). Kabel je spájen určitě dobře, proměřoval jsem ho. Kabel jsem tedy zapojil do VIDEO konektoru, pustil DVD a ladil jsem. Naladil jsem ale jen velmi poničený obraz (spíše taková stínohra). Zkoušel jsem i ostatní cinch konektory, jako např. zmíněný KOAX, případně konektory pro jednotlivé barvy, apod., ale to už jsem nenaladil vůbec nic.

Kabel k tomuto propojení jsem se snažil zakoupit několika obchodech, ale ve všech mi řekli, že mám smůlu. Musím jej tedy vyrobit.
Můžete mi prosím poradit, v čem dělám při výrobě chybu? Nemá prosím někdo nápad, jak podobný kabel sestrojit a propojit DVD se starou TV?

Děkuji a přeji hodně úspěchů tomuto diskusnímu fóru.

Pavel T. (Putan)



Evolve_DX261-zadni_strana.jpg
 Komentář:
Zadní strana DVD přehrávače Evolve DX261 (EV-DVD261).

Stáhnout
 Soubor:  Evolve_DX261-zadni_strana.jpg
 Velikost:  91.22 kB
 Staženo:  561 krát

Návrat nahoru
 

 
jankop
moderátor
moderátor


Založen: 24.10.2007
Příspěvky: 336
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 15 červen 2009, 12:05    Předmět: Citovat

Chybu děláš v tom, že se snažíš propojit něco, co propojit nejde. Pokud tvoje televize opravdu nemá jiný než anténní vstup, pak DVD prostě kabelem připojit nelze. Potřeboval bys zařízení, kterému se běžně říká modulátor a ten stojí cca 500Kč a výše. Jeho výroba je v amatérských podmínkách obtížná. Obyčejný kabel nestačí. Na druhé straně se mi nechce věřit, že by ta televize neměla composite video vstup. To měl i Oravan, který se prodával před cca 25 lety. řekl bych, že se špatně díváš.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 15 červen 2009, 13:12    Předmět: Citovat

Psal jsi, že jsi tam měl video. Tak ho tam dej zase zpátky a DVD propoj přes video. Jediná nevýhoda, že když se budeš chtít dívat na DVD, video zbytečně bude v provozu. Samozřejmě, pokud má video scart nebo chinch výstup Embarassed A pokud nemá TV scart, tak ten obraz bude stát určitě za to. Embarassed
To je asi jediná možnost. Pokus o vyrobení něčeho, co stejně nevyrobíš, zbytečnej pokus a ztráta času. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 897
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 15 červen 2009, 13:13    Předmět: Citovat

jankop : uz sem videl par tv at cernobilych nebo barevnych co mely jenom anteni vstup nebo nanejvis vystup na sluchatka 5kolik


Putan : a to stare video nema skartku ? ci AV vstupy ? pres to by to slo

nebo pak jedine sehnat ten modulator jak rikal jankop

JEN TAK PRO INSPIRACI :

ja sem to pred par lety vyresil ze sem pouzil modulator ze starych TVher made in china, na propojeni PS1 (ps1 ma jenom AV vystup) + cernobila tv jenom s antenim vstupem, TVhry mely AV a anteni vystup, PS1 AV vystup -> AV vystup TVher->anteni vytup TVher
-> anteni vstup TV , akorat sem musely odpojit naky dratky ( 2 az 3) od zakladni desky TVher do modulatoru aby to fungovalo Cool

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Putan
Anonymní





PříspěvekZaslal: 15 červen 2009, 15:13    Předmět: Citovat

Chlapy, díky moc za zájem!!!

MiloPS3, Jankop: přesně tak, televize má vzadu pouze anténní vstup a v předu má něco neobvyklého na sluchátka (pravděpodobně zmíněný 5-ti kolík, jack to určitě není).

S tím videem mě to vůbec nenapadlo. Video SCART má. Chápu to tedy správně, že video a DVD propojím SCARTem, video a TV propojím anténím, všechno zapnu a naladím budu tak moci používat DVD?
Návrat nahoru
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 15 červen 2009, 15:19    Předmět: Citovat

Přeně tak, akorat na videu zapneš AV
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Putan
Anonymní





PříspěvekZaslal: 15 červen 2009, 16:43    Předmět: Citovat

Aha, AV bude asi kanál 0. Teď mě ale tak napadá, video se po nějaké době samo vypne, znamená to, že mi co pět minut vypadne obraz?
Návrat nahoru
 

 
Banda
moderátor
moderátor


Založen: 11.4.2007
Příspěvky: 29
Bydliště: OV

PříspěvekZaslal: 15 červen 2009, 18:32    Předmět: Citovat

Putan napsal:
... Teď mě ale tak napadá, video se po nějaké době samo vypne, znamená to, že mi co pět minut vypadne obraz?


Už to tak bude. Zajímavé video, ještě jsem se s tím nesetkal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
jankop
moderátor
moderátor


Založen: 24.10.2007
Příspěvky: 336
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: 15 červen 2009, 20:24    Předmět: Citovat

Putan napsal:
přesně tak, televize má vzadu pouze anténní vstup a v předu má něco neobvyklého na sluchátka (pravděpodobně zmíněný 5-ti kolík, jack to určitě není).

Si myslím, že to je normální pětikolík DIN Audio/Video. Ten se dá snadno zredukovat kabelem z Audio/video composite cinche.
Nenapadlo tě, že bys nám sdělil třeba typ televize? Co je u toho konektoru vpředu napsáno, jaké jsou tam značky?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Putan
Anonymní





PříspěvekZaslal: 15 červen 2009, 22:23    Předmět: Citovat

jankop napsal:
Nenapadlo tě, že bys nám sdělil třeba typ televize?

To mě napadlo, ale k televizi teď nemám přístup. Možná se k ní dostanu o víkendu a provedu zevrubnou prohlídku Smile. Televize se jmenuje Libuše (to není vtip), značku neznám.


Banda napsal:
Už to tak bude. Zajímavé video, ještě jsem se s tím nesetkal.

Řekl bych, že je to normální funkce. Pokud video nepřehrává kazetu a nic teda nedělá, tak se po nějaké době vypne (přepne do standy-by a zobrazuje hodiny).
Návrat nahoru
 

 
Banda
moderátor
moderátor


Založen: 11.4.2007
Příspěvky: 29
Bydliště: OV

PříspěvekZaslal: 15 červen 2009, 22:56    Předmět: Citovat

Věřím, že ano, ale co pět minut?
To aby jsi tam měl kazetu a zároveň film nahrával nebo tu funkci vypnul.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Putan
Anonymní





PříspěvekZaslal: 16 červen 2009, 21:02    Předmět: Citovat

Těch pět minut jsem typnul, ale dělá to Smile. Když tak se tu funkci pokusím vypnout nebo deaktivovat třeba nahráváním. Možná to ani dělat nebude, když tam bude ten kanál AV. Musím to vyzkoušet. Díky Wink
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika bez mikrokontrolérů, procesorů Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)