komunikacia C8052F121 a akcelerometra

Zdravim, riesim taku vecicku ze bezdrotovy akcelerometer a potreboval by som pomoct so softom, mam procesor C8051F121 od freescale a akcelerometer MMA7455L, na komunikaciu pouzivaju SPI, s tym ze SPI ktore ma ten procesor nieje mozne vyuzit lebo nan je pripojeny RF modul, takze akcelerometer som pripojil na programovatelne piny procesora a potreboval by som to rozbehat, neviete mi s tym niekto pomoct? Ze vraj sa da spravit softverove SPI, ale nejako sa mi to nedari. Dakujem za kazdu pomoc…

Dyť na SPI se dá navěsit víc zařízení ne? Jen musíš mít jeden signálový drát navíc, kterým přepínáš aktivní zařízení. TZV slave select. (“ss”).

no ved to viem, ale procesor ma len jeden SS, a neviem ci by to slo aj ked si spravim z programovatelneho pinu SS…

Tak když to víš, tak proč to nepoužiješ?
Když dáš na SS log. 0, tak budeš komunikovat např s RF modulem, a když bude SS=1 tak bude data brát ze sběrnice Akcelerometr.
Kde je problém?

Problem je jedine v tom ze to neviem naprogramovat :smiley: ako celok… Nejde mi teraz o RF modul, ide len o to aby procesor vedel ziskat informacie o zrychleni od akcelerometra…mam vlastne len ukazat ze akcelerometer dokaze spolupracovat s procesorom v takomto zapojeni…

co neumíš naprogramovat?
Před odesíláním do akcelerometru nastavíš SS=1, a obráceně pro RF modul. (SS=0). Furt nechápu kde máš problém. JE to jen o HW. Ten RF i ten akcelerák by měl mít nějakoek povolovací vstup, něco jako “chip selkect”, “CS”, “ENABLE” a podobně. Tak to jen zapoj příslušným způsobem.
Vytvářet softwarové SPI jen kvůli tomu, že HW je už zapojneé do jiného zařízení mi příde jako zbytečná blbost.

neviem naprogramovat tu komunikaciu cez SPI ako celok, nie len SS…tomu SS rozumiem az velmi dobre :smiley:

Máš v tom procíku hardwarové SPI?

jj hardwerove SPI tam je… mam aj nejake “code examples” pre SPI, k tej vyvojovaej doske, ale zatial tomu velmi nechapem