Programování uC Microchip v C

Rozumim chapu. Takhle je to vsude. Jestli chces poslu Ti knizku, ktera Te nejen uvede do tech 16ti bitu ale nauci Te i zaklady C pokud se na par drobnosti podivas jinde. Knizka jde od nastavovani ledky na portu po generovani ntsc a pal signalu a vytvoreni FAT file-systemu na SD karte. Rozhodne jsem nikoho koho neznam nechtel kritizovat. Vim dobre, ze zmeny v nasem vzdelavacim sysytemu jsou temer nemozne.

Jo jinak Vlasto, kdybys chtel poslu Ti layout testovaci desky, kterou jsem si delal pro 16bity. Je tam vyvedena oddelena 485ka, prevodnik USB s CP2101, rozhrani pro LCD na dvou konektorech, PWMka, ADcka, nejaky interupty, spinanej zdroj s vystupem 10 - 40V riditelnej z MCU. Jo a je tam jeste vstup pro kvadraturni enkoder a tlacitka. Zacatek snadnej.

Byl bych Ti moc zavázán za obojí. Zvláště ta knížka by mi určitě hodně pomohla. Jestli Tě tedy mohu obtěžovat, tak ano, děkuji.
Vl.

P.S. ta deska vypadá dost dobře :slight_smile:.

Jo, ještě něco - možná pro admina …
Teď jsem se rozesmál, že jsem málem převrhl kafe na klávesnici. Všiml jsem si poznámky u jména pisatele: Chuck - nováček, Vlasta_Vlcek - profesionál!! Doufám jen, že to generuje nějaký debilní automat na základě bůhvíčeho! :slight_smile:
Vl.

prosím já bych měl taky zájem o tu knížku?

Tak to ne! Ja nechci do vezeni :laughing:
Stahnete si to sami. Shaneni podpurnejch materialu je cast schopnosti developera :wink:

avaxhome.ws/ebooks/engeneering_technology/programming_microcontrollers_c_pic_24_16_bit.html

Jo, mám to! Díky! 401 stran… už aby byla zase zima … :slight_smile:
Vl.

Neboj! Ja jsem to stahnul minuly leto. Musel jsem nejak uspat svou lepsi polovicku a cetl jsem to po nocich. Tedy uz tak znacne vysilen :laughing:
Trvalo mi to i s odzkousenim asi 4 vecery. A pak asi tyden veci, na ktery jsem musel ubastlit na odzkouseni nakej hardware. Je to fakt hrozne dobre kousatelna literatura, jinak bych to nedoporucoval. Mr. Jasio je muj clovek. :wink:

Odkial to stahujete?

mne to skonci na:

uploading.com/files/5QKOROL1/_07 … df.7z.html

s tym, ze subor bol odstraneny. To sa tyka aj inych odkazov na webe ci cez Rapidshare alebo ine.
Ma niekto funkcny link?

S Vama je to tezky tady…

rapidshare.com/files/219467732/755080410.z_p.html

Ahoj, prosím Tě, v té knize používají C30 compiler. Díval jsem se na stránkách Microchipu a tam jsou dvě verze: MPLAB C30 C compiler Evaluation verzi a Special free version for academic use. Je to zde: microchip.com/stellent/idcpl … t=SW006012
Nejsem si j ist, co z toho mám stáhnout. Poradíš mi, prosím? Díky, Vlasťa

Dole na teto strance

microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en534868

stahuj MPLAB C Compiler for dsPIC v3.12 Evaluation Version

Hodnocení je dle počtu příspěvků. Na novém webu se hodnocení bude generovat dle počtu bodů, což bude mnohem objektivnější.

Za link dakujem :slight_smile:

Neviem ako ostatni, ale ja som si svoj pridomok vybral sam “ATmega pouzivatel”.
Predpokladam, ze to tak bolo i v inych pripadoch.

Nebylo. Když si začal psát na fórum, tak tvé příspěvky byly doslova gigantické (takové malé články), a proto jsem se rozhodl ti udělit speciální hodnocení.

Na novém webu bude speciální hodnocení běžné.

Chucku, díky! Prosím Tě, ať v tom mám jednou provždy jasno. Mohl bys mi ještě vysvětlit, jak poznám, které verze C compileru jsou pro řadu PIC16xx a PIC18xx? Rád bych to vyzkoušel i na mé desce s PIC18F452 a nevím, co na to mám použít, mám v tom pořád zmatek :slight_smile:. Jinak jsem zrovna uvažoval, že kdyby profesionální firmy (nebudu jmenovat :slight_smile: reagovaly na dotazy tak rychle a ochotně, jako Ty, bylo by nám amatérům na světě moc hezky … :slight_smile:. Klobouk dolů! Zdraví Vlasťa

No Microchip nema vlastni compiler pro nizsi nez 18F radu. Takze musis mit PIC18 compiler pro picka PIC18F a C30 compiler pro 16bity. Pokud chces Ceckat na nizsich PICech (16, 14, 12) stahni si od Sourceboostu BoostC. BoostC umi i 18F radu ale je tam ta limitace. Takze budto budes mit kompilery DVA a to BoostC a C30 a budes mit 18F radu omezenou kodove jako ty nizsi nebo budes mit TRI kompilery BoostC, C18 a C30 a nebudes mit 18F radu omezenou velikosti kodu. Chapis?

Edit: Jo jinak predpokladam, ze jako PICkovateli jsou Ti podobne ficury MPLabu znamy…

mchpjasonk.blogspot.com/2007/06/video-introduction-to-docking-windows.html

Jasně - už to táhnu k sobě! Dík - a už Tě asi pro dnešek nechám na pokoji … :slight_smile:. Vlasťa

Heh dobre. Prave mi dovezli televizi, takze se muzu sebrat a jit i neco delat misto brouzdani po netu.

V čem tu knihu otevíráte? Acrobat 9 mi neustále hlásí chybu poškození souboru, a to jsem se ho pokusil stáhnout několikrát…