Nepajiva maska na DPS

Mate nekdo zkusenost s tvorbou nepajive masky na DPS.
DPS delam fotocestou (chtel sem zkusit delat i tu zelenou masku ale nevim jak na to) a ochranu delam lakem na DPS ale porad se mi to nezda jako to prave.
poradi nekdo?

Neviem o tom, ze by si mohol spravit doma nepajkovatelnu masku v beznych domacich podmienkach. Ani HAL, ani chemicke pomedenie. Nejaky chlapik si to robil kdesi “na kolene” mal k tomu vypalovaciu pec a tak dalej. Nevyzeralo to boh vie ako a uz sa tym aj preto prestal pred mnohymi rokmi zivit.

Zkušenosti nemám a výrobu svěřuji odborníkům, ale nepájivou masku by šlo nanášet sítotiskem. Stejnou technologií i servisní potisk. Pokud si sám potahuješ tišťáky fotocitlivým lakem, nebude pro tebe problém stejným způsobem potáhnout síto a fotochemickou cestou vytvořit na něm obrazec masky. Barva se pak protlačí sítem pomocí stěrky a nanese se tak na povrch DPS. Potřebnou chemii lze zakoupit na www.elchemco.cz .

Pro Martina
V domácích podmínkách lze chemickou nebo galvanickou cestou pomědit, poniklit, postříbřit a pocínovat. A možná, že i ten HAL by šel udělat, i když to nebude to pravé ořechové.

No ved to, na to som prave narazal. Nie ze by sa to principialne nedalo. A hlavne pomer vykon / cena.

Pro Technika: sítem by to určitě šlo jednoduše i doma, ale kde seženeš síto? A hlavně za jakou cenu?! Taky jde o to, že síto nevrdrží bůhvíjak dlouho - nedá se používat delší dobu opakovaně. Používá se spíše na sériovou výrobu. Vlasťa.