forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Kom. s PC v daném intervalu, existuje SW měřící čas příjmu?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> 8051 / 8052
 
jirka.jirka.
Profesionál
Profesionál


Založen: 10.9.2007
Příspěvky: 50

PříspěvekZaslal: 28 březen 2009, 17:44    Předmět: Kom. s PC v daném intervalu, existuje SW měřící čas příjmu? Citovat

Zdravím!
Mám problém, potřeboval bych do PC posílat data pomocí sériové komunikace. A to v intervalu 5-15 sekund. ALe nevím jak na to! Myslíte, že by jste mi mohli pomoct?? Vše pomocí assembleru.
Popř. jestli neznáte nějaký program, který by mi vždy k přijaté hodnotě na sér. kanál přidal čas, kdy ho přijmul. Toto by byla snažší cesta.
Dík moc

Arrow administrator: přejmenováno z "Asi přerušení co???"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1496

PříspěvekZaslal: 28 březen 2009, 18:49    Předmět: Citovat

To je otazka na sw v PC, alebo pre 8051?
Aky program by mal pridavat k prijatym datam cas? Robis vo VB, alebo C++, alebo v C#?

Co ma znamenat nazov prispevku
"Asi přerušení co???"
Co jako co? Kde prerusenie, koho prerusenie?

Je to velmi nezrozumitelne, tak sa nediv ak sa uz nikto s komentarom neprida.
Daj vediet, ci su ti jasne pojmy ako UART, Bd a tak podobne.
Ukladanie dat v PC do suboru ti spravi napriklad Realterm. Ale k datam nic nepridava, nema to logiku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
jirka.jirka.
Profesionál
Profesionál


Založen: 10.9.2007
Příspěvky: 50

PříspěvekZaslal: 28 březen 2009, 19:09    Předmět: Citovat

Tak jinak. Existuje nějaký program jako hyperterminal, který by mi ke každé přijmuté hodnotě (ze sériové linky), přidal časový údaj??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1496

PříspěvekZaslal: 28 březen 2009, 19:41    Předmět: Citovat

Nebude jednoduchsie po zapnuti do zariadenia poslat aktualny cas (ak zariadenie RTC neobsahuje) a zariadenie bude potom posielat spravu do PC, kde sa daju prijate data automaticky ukladat do jedneho suboru - jedna sprava -> jeden riadok ako napr. Realterm (tento program velmi doporucujem)?
Pochopil som, ze mcu programovat vies, ale s PC je to horsie. Tak si myslim by toto bolo prijatelne riesenie.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
jirka.jirka.
Profesionál
Profesionál


Založen: 10.9.2007
Příspěvky: 50

PříspěvekZaslal: 28 březen 2009, 20:07    Předmět: Citovat

Tak na jednom nezmiňovaném fóru mi poradili program PORTMON. Vše je jak potřebuju! Tak jestli někdo shání něco podobného, tak ho doporučuju! Dík všem, za pomoc, kterou vynaložili, aby mi pomohli.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1496

PříspěvekZaslal: 28 březen 2009, 20:40    Předmět: Citovat

A preco nezmienis i forum?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
administrator
hlavní administrátor
hlavní administrátor


Založen: 2.1.2006
Příspěvky: 758
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: 28 březen 2009, 21:22    Předmět: Citovat

Je zakázána pouze úmyslná propagace cizích webů. V tomto případě je tedy naprosto v pořádku, pokud vložíš odkaz na tebou zmíněnou diskuzi.
_________________
Rudolf Veselý
Administrátor webu http://www.mcontrollers.com/ a fóra http://forum.mcontrollers.com/.
Pravidla fóra mcontrollers.com.

You can do everything in assembler, but no one wants to program in assembler anymore.
... Yukihiro Matsumoto

Rudolf Vesely on LinkedIn
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
jirka.jirka.
Profesionál
Profesionál


Založen: 10.9.2007
Příspěvky: 50

PříspěvekZaslal: 29 březen 2009, 0:17    Předmět: Citovat

jj! nebyl jsem si jistý, jestli můžu! uveřeknit jeho název.
Řešil jsem to ještě na elweb.cz Tam mi poradili tento program, a jsem s ním spokojený.
http://www.elweb.cz/forum.php?prispevek=57056#id57056
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> 8051 / 8052 Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)