forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
poraďte s programem... AT89S51 + čidlo SFH5110

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> 8051 / 8052
 
sAd@mEq
Anonymní





PříspěvekZaslal: 13 březen 2009, 15:46    Předmět: poraďte s programem... AT89S51 + čidlo SFH5110 Citovat

Zdravím, tvořím jednoduchého robota s uC AT89S51 a mám problém s obsluhou infrapříjmače+demodulátoru SFH5110 (http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/infineon/1-sfh5110.pdf) používám verzi SFH5110-38, tedy s největší citlivostí na 38 kHz. Problém je v tom, že když rozblikám infra ledky s frekvencí 38kHz, tento infrasignál se odrazí od překážky a infrapříjmač by měl nastavit na výstup log.0, ale to se nestane. Tak mě napadá, že neblikám správnou frekvencí... podívejte se na části kódu:
kód:
JMP START
ORG 0BH
JMP CC0

ORG 30H
START:
*
*
MOV IE,#10000010B             ;POVOLENO PŘERUŠENÍ OD Č/Č 0
MOV TMOD,#00000001B     ;Č/Č 0 V REŽIMU 1
MOV TL0,#LOW(-13)             ;NASTAVENÍ Č/Č 0
MOV TH0,#HIGH(-13)
SETB TR0
*
*
CC0:                        ;PŘERUŠENÍ OD Č/Č 0
CPL LI_LED
CPL PI_LED
MOV TL0,#LOW(-13)
MOV TH0,#HIGH(-13)
RETI

Bude to při použití krystalu 12Mhz blikat 38kHz??? Díky moc za rady
Návrat nahoru
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 897
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 13 březen 2009, 18:03    Předmět: Citovat

cau, ja uz mam tet 1 skoro hotoviho takze muzu nak pomoc ale bohuzel nedelam v C ale v ASM s pic takze nerozumim tvimu kodu, ja tam mam taky infraprimac na 38 khz http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/Temic/mXyzwrzq.pdf ,ovladani irled : led do 1 na 13,5 us,led do 0 na 13,5 us = 1 impuls,ten vyslu 255x za sebou (8 ms)a pak testuju vystup z irprimace,na vystup irprim. si pripoj zatim jenom ledku,ta zatim staci na indikaci


EDIT: pardon,omlouvam se za spatne identifikovani kodu, nedelam C a nedelam ani s AT89S51,takze nerozumim tomu to kodu Embarassed

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler


Naposledy upravil MiloPS3 dne 13 březen 2009, 18:28, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
caven
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.2.2008
Příspěvky: 195

PříspěvekZaslal: 13 březen 2009, 18:20    Předmět: Citovat

nechci nic říkat, ale tajto je v asembleru. To s céčkem nemá nic společného...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Raptor
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.11.2008
Příspěvky: 119

PříspěvekZaslal: 14 březen 2009, 16:35    Předmět: Citovat

zdravím, s tím příjímačem jsem dělal a to jak s 8051 tak i s AVR. Není v tom žádnej problém ,jen si musíte dávat bacha na rušení z napájení (ten obvod jen na něj dost citlivej). Co se týká toho zápisu. Moc jsem nepochopil toto:

MOV TL0,#LOW(-13) ;NASTAVENÍ Č/Č 0
MOV TH0,#HIGH(-13)

Jestli jsem to dobře pochopil tak je to 8,4 Hz. Teoreticky by na to stačil jen 8 bit č/č. Tento zápis by měl být těch 38 Khz:

MOV TL0,#242
MOV TH0,#255

Snad to mám dobře.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
sAd@mEq
Anonymní





PříspěvekZaslal: 15 březen 2009, 1:13    Předmět: problém s čidlem Citovat

na časovač/čitač jem se vykašlal a udělal jsem to bez něj, klasicky ve smyčce programu. jen mám problém s tím čidlem... Reaguje správně na obražení/neodražení signálu od překážky jen když to něj svítí i stolní lampička. bez osvětlení je na výstupu stále 0... nechápu to
Návrat nahoru
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 897
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 15 březen 2009, 10:34    Předmět: Citovat

zalezi proti cemu meris ten vystup ? proti - by mela bejt 1,proti + mela 0,mas to zapojeny podle DS? tet to mam zapojeny na nepajivim poli a funguje to i s obycejnym ovladacem od tv,kdyz zapojim na vystup led proti + nesviti ,blika jen pri vysilani ovladace,kdyz proti - sviti ,pri vysilani zhasina, skousel sem k tomu cidlu dat i lampicku Idea zadny ruseni sem nazaznamenal


zapojeni SFH5110.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  zapojeni SFH5110.JPG
 Velikost:  28.98 kB
 Staženo:  765 krát


_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler


Naposledy upravil MiloPS3 dne 15 březen 2009, 17:25, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
sAd@mEq
Anonymní





PříspěvekZaslal: 15 březen 2009, 14:11    Předmět: Citovat

čidlo mám zapájené v DPS (schéma: http://uloz.to/1464116/Hlavni%20DPS.pdf), přidal jsem ještě mezi nožky 2 a3 (+ a zem) kondenzátor 22uF a lampička už nemá žádný vliv... led si rozvicuju uC podle stavu čidla, na ovladač to reaguje ale ne na moje ifraled Crying or Very sad program zlobí a nevím co s tím

EDIT: ještě pro představu tady je foto:
http://uloz.to/1464250/ROBOT_01%20019.jpg

Arrow administrator: příspěvek byl upraven
Příspěvky byly sloučeny, byl upraven zápis odkazu a odkazovaný soubor byl z důvodu jednoduššího stažení přidán na fórum.



ROBOT_01_019.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  ROBOT_01_019.jpg
 Velikost:  385.03 kB
 Staženo:  774 krát


Hlavni DPS.pdf
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Hlavni DPS.pdf
 Velikost:  23.11 kB
 Staženo:  293 krát

Návrat nahoru
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 897
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 15 březen 2009, 17:12    Předmět: Citovat

mas tam 2x irled a jednen primac, takze ir led1 vysle impuls a hned po tom musis otestovat stav ir primace -naka pauza-ir led8 vysle impuls hned testovat stav primace,takle by to melo bejt + rizeni motoru atd. bohuzel s kodem ti asi neporadim, jo nemas nahodou nakej testr na ir vysilace?? ja sem s nim testoval irled,uhel osviceni,citlivos, docela mi to pomohlo


muj robot.jpg
 Komentář:
 Velikost:  66.7 kB
 Zobrazeno:  7392 krát

muj robot.jpg



_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
sAd@mEq
Anonymní





PříspěvekZaslal: 15 březen 2009, 19:18    Předmět: Citovat

na zjištění jestli vůbec a pod jakým úhlem svítí infra ledka mi stačí mobil a jeho vestavěná kamera. Program mám řešený obdobně, jak popisuješ, až na to, že vysílám 20 impulzů každou ledkou. jeden by ten příjmač nezaregistroval (v datasheetu uvádějí minimálně 6).... bodužel teď nemám moc času na pokusy s programem, vrhnu se na to později. mám tam použité led na 940nm, to souhlasí s příjmačem.
Nenapadá někoho čím by to ještě mohl být způsobený nepříjem signálu???
Návrat nahoru
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 897
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 15 březen 2009, 19:43    Předmět: Citovat

ten primac sem mel na mysli pouzit na to jestli irled vubec visilaji,s tim impulsem sem to tak nemyslel (jako ze 1) sry za spatne vajadrovani Embarassed Embarassed
_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> 8051 / 8052 Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)