Odfiltrování rušení ze zdroje v PC

Pátral jsem po zdroji, jako myslím parametry a nikdo mi není schopen zdělit, jestli aktivní či pasivní. Tak budu li předpokládat, že pasivní, tak se nedivím, že to cvrliká, a kdyby aktivní, tak je něco špatně ve zdroji.
Protože ten co mám já, co je napsáno na samolepce, tak ten zdroj fy Fortron nevyrobila. Jdu uhánět prodejce.

8:59 Tak jsem se dočet tohle

něco málo o PFC:
Běžné zdroje nevyhovují normám EN 61000-3-2 a české ČSN EN 61000-3-2, která stanovuje emise harmonických složek síťového proudu zařízení se vstupním fázovým proudem do 16A, proto musí být opatřeny prostředky, které tento obsah snižují a jsou označovány jako PFC (Power Factor Corrector)

Rozdíl mezi pasivním a aktivním PFC je tento:
pasivní:
většinou sériově zapojená tlumivka sloužící ke snížení obsahu.

aktivní:
u tohoto zařízení je dosahován téměř ideální sinusový průběh, výhoda je v dokonalejším tvarování proudu a menších rozměrech.
nevýhoda může být ve vzniku dalšího vysokofrekvenčního rušení, ale to je zpravidla dostatečně odrušeno u kvalitních zdrojů.

některé zdroje mohou vydávat vysokofrakvenční zvuk, který je ale slyšitelný jen pokud máte hlavu u zdroje - případ aktivního, pasivní by měl být vpořádku. Rozdíl mezi aktivním a pasivním zřejmě nepoznáte… takže můžete zvolit přijatelnější cenu.

Tak jsem tedy zjistil, že mám pasiv. Nejakej nápad, jak to odfiltrovat??Prodat a koupit s aktivem se mi zrovna nechce, nebýt tohoto, ani bych to nevěděl. Ale podle samolepky to Fortron je. Prodali mi ho jako 500W a přitom má jen 460W. zase mám zbytečného brouka v hlavě. :blush: