Jaký vybrat programátor

Potřebuji poradit jaký vybrat programátor na práci s řídícími jednotkami aut a na tachometry aut. Jedná se o programování pamětí které jsou v těchto jednotkách.

Ahoj

Předem se omluvám, že odpovídám až dnes. Rád bych ještě doplnil pro ostatní, že mi Martin nejdříve psal email s tím, že by do programátoru chtěl vložit 7 až 10 tisíc (snad si to dobře pamatuji).

Jelikož chceš programovat obvody v elektronice v autě, tak to chce opravdu dobrý programátor. V autech se najdou opravdoví “exoti” a mít větší množství levnějších programátorů se opravdu nevyplatí.

Volil bych tedy komerční programátor, Elnec nebo Xeltek.

U Xelteku bych volil Xeltek SuperPro 280U za přibližně 9000 Kč. Pokud bys chtěl ještě vyšší model, tak si myslím, že se vyplatí koupit rovnou ten nejvyšší a to Xeltek SuperPro 3000U za přibližně 19000 Kč.

V případě že bys měl zájem o Elnec, tak pro tebe bude asi nejlepší oblíbený SmartProg (nebo SmartProg2) za přibližně 12000Kč. Jestli chceš ušetřit, tak je tu ještě specialista na paměti - Elnec MemProg, který koupíš do 7000 Kč.

Rozdílů mezi Xeltekem a Elnecem je spousta. Většina lidí volí značku dle svých dřívějších zkušeností. Někdo bere jako výhodu Elnecu, že je Slovenský (Xeltek je Čínský) a může tak psát na podporu v češtině. Já osobně to neberu jako nějakou obrovskou výhodu hlavně proto, že jsem nikdy neměl potřebu na jakoukoliv podporu psát. Další výhoda Elnecu je, že ISP kabel dostaneš v balení a nemusíš si jej dokupovat. Opět to neberu jako přílišnou výhodu, jelikož ISP kabel ke svému Xelteku mám ručně vyrobený “za pár korun”. Výhoda Xelteku je, že většinou vede v množství podporovaných obvodů.

Doporučuji ti se podívat na weby obou výrobců a porovnat množství a typy podporovaných obvodů, které potřebuješ programovat. Dále ti doporučuji se předběžně seznámit se softwarem obou výrobců, který budeš používat k programování.