EAGLE - kreslení drátových propojek na jednovrstvé DPS

Cau,mam Eagle Version 5.3.0 Light Edition,delam desku (schema uz mam) je tam toho trochu vic tak sem chtel pouzit funkci AUTO,jenze potrebuju 1vrstvou desku a na konci my vzdycky zustamou naky ty vzdusny cesty(zluta barva),jde nastavit aby si tam udelal ty propojky nak sam (mozna od toho chci trosku moc),nebo si je tam musim dokreslit sam rucne?

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "EAGLE"

no jedine rucne, alebo po atomatike kuknut odbornym okom a postupne prerobit aby si tam ziadne prepojky nemal

hmmm tak rucne no, dik
jeste jedna vec, je lepsi ci vyhodnejsi pri klesleni chematu spojovat cesty tim zelenym koleckem “junction” nebo je jenom proste spojit ?

EDIT:lze ve schematu u soucastky s pouzdrem dil zobrazit skutecny umisteni pinu jako na pouzdre?

Gulicka je na to, aby si opticky - pri prezerani napr. vytlacenej schemy - vedel povedat “aha, tieto dva vodice su v prekrizeni spojene”. Inak to nevies bez vysvietenia urcit.

Dat tam gulicku, je rozhodne stabna kultura zprehladnujuca schemu i pri T-ckovych spojoch. Takto presne vies, ze ten spoj nie je nahoda, ale zamer.

Ja todle řešim tak, že když mam jednovrstvý plošný spoj, tak propojky dělam pomocí druhý vrstvy. Dej jako by si chtěl kreslit klasickou cestu, pak si vlevo nahoře přepni vrstvy, udělej čaru kde chceš mít propojku a pak zase přepni vrstvu na dolní.

Vrstvu mozes prepnut i strednym tlacitkom mysi.

Uz sem to udelal jinak,co mi zbyde tak vymyslim a spocitam propojky,pak je dokreslim do schematu tim se mi auto. pridaj do desky a pak je tam dodam.
Ale tet jiny problem! kdyz chci exportovat schema desky do obrasku je vse ok,ulozim to,ale jakmile ho zavru (ten obrazek se spojema) a hned otevru tak je v jinym rozmeru a rozliseni!! nechapu jak se to muze zmenit jenom tim ze to zavru a otevru !!?? co s tim??

To se nemeni… Pri exportu si nastavujes rozliseni vyslednyho obrazku, jsi si jist, ze je rozliseni ulozenyho exportu jiny? Osobne s tim nemam problemy… (profesionalove snad prominou, ze mam tu drzost pouzivat eagle :smiley:) Pokud nastavim dpi na 600 a pak to v 600 vytisknu, rozmery souhlasi…

vyreseno! nevim jestli byl problem primo v tomhle ale pomohlo to.
Pri exportu do image ulozit jako “bmp” obrazek,puvodne sem ukladal do “png” (png je prednastaveny od eaglu),pak uz se to nemenilo,
prvni obrazek je velikost ulozenyho “png” pred zavrenim, 2 je “png” po opetovnym otevreni,a je to vetsi?! s jinim rozliseni :open_mouth:

Ty obrazky jsou stejny, jen maji nastaveny ruzny DPI :wink: Kdyz jim pri tisku nastavis to samy jako pri exportu, bude velikost spravna :wink: