Emulator EMA-51

Dobry Den,

Chcel by som sa spytat, ci niekto nema blizsie info o emulatore EMA-51.Videl som len foto a strucny popis.Zhanam schemu nejaky manual a jeho monitor: "RAOS_v0.13b - mal by mat cca 14,5kB.
(Zvlastnostou EMA-51 na rozdiel od inych emulatorov je, ze bezi s/bez PC.
Je to karta osadena 6 obvodmi,vlastnym displayom,klavesnicou a umoznuje vyladit+ukladat hotove programy do vymennych karticiek,ktore si uzivatel postavi z obvodov SEEPROM AT24c64,…512.Tie sa potom priamo odtial daju spustit.Podporuje serial-prijem INTEL-hex,ma rozne editory pre modifikaciu int/ext.pamate,moze vypisat instrukcie v assembleri na display. Rok vydania -cca 1996-98)

Zkus napsat koumákovi na emailová adresa odstraněna.

:arrow_right: administrator: příspěvek byl upraven
2.8.2009 byla z příspěvku odstraněna emailová adresa. Emailovou adresu jsem odstranil na žádost adresáta.

takze “Petr4” diky za info- poslal mi podklady a uz mam emulator Ema51 zlozeny. fakt to funguje!!! je to ale naozaj iba pekna hracka a na vaznu pracu treba cosi ine, no v roku '96 to mohla byt v celku dobra vec

Nebylo by špatné podklady zveřejnit v tomto příspěvku. Jistě by to pomohlo dalším zájemcům o informace k EMA-51.

K příspěvkům je možné připojovat soubory tlačítkem “Připojit soubor”.

chcel by som poziadat ludi co mi pisu maily o dokumentaciu na
vyssie uvedenu adresu aby NEZIADALI!!odo mna monitor program
do eprom. na akykolvek RAOS Vxx(Resident Asyasoftware OS) sa
podobne ako na RROS od RIGEL CORP. vztahuju autorske prava a
vselico mozne a kedze povodne www stranky uz nefunguju tak si
skuste pomoct napr aplikaciami google a azureus.
inac tato vraj PEKNA HRACKA bol primarne navrhnuty na skolske
vyukove ucely rady 8051/2 autorsky to spravil uz neexistujuci
(to je to co presne netusim)Asyasoftware niekde z greckeho
Pirea.pre ostatnych:je to cosi ako PMI80 od Tesla Piestany na
baze 8080 procesora) akurat teda fest vymakanejsie.paradoxne
s pmi80 a ema51 som pred 13-14rokmi aj ja zacinal :slight_smile:))

ADMINISTRATOROVI FORA

rad Vam poskytnem dokumentaciu ale poprosil by som konkretnu
sukromnu mailovu adresu pretoze sa tu nechcem registrovat
(bolo by to zbytocne nikdy fora nenavstevujem)a inac to asi
uploadnut nepojde

Na výše uvedenou emailovou adresu jsem Vám poslal email, na jehož adresu je možné zaslat podklady, za něž Vám předem děkuji. Pokud máte zájem o okamžité zamezení žádostí o software, tak mohu upravit příspěvek s Vaší emailovou adresou a vymazat jí. Omlouvám se za obtěžování žádostmi o software a ještě jednou Vám děkuji za zájem o zveřejnění podkladů.

Dle domluvy s Hannibalem zde uveřejňuji dokumentaci k EMA-51 - 8051 based family emulator. Ostatní data k EMA-51 jsou v privátní sekci fóra (v sekci určené jen registrovaným a přihlášeným členům).

Emulátor EMA-51 je dílem autorek Ing. Andrea Symonedes a Yasmine Anastassiou z Asyasoftware.

Informace o EMA-51

Manuál k EMA-51

EMA-51_manual.pdf (812 KB)

Hannibal byl tak hodný, že zpracoval odpovědi na dva emailové dotazy, které mu došli ještě v době, kdy měl ve výše uvedeném příspěvku zveřejněnu svou emailovou adresu. Po domluvě s Hannibalem Vám zde uveřejňuji zmíněné otázky a odpovědi. Děkujeme Hannibale!

Otázka a odpověď č. 1

Otázka a odpověď č. 2


Ta modifikace na obr.EMA-51_screenshot_2.jpg by nešla udělat čistě softwarovo bez přepínače?

Kde je možné získat interface MHB8255A? nedá se nějak nahradit?

mám nějaké doma :wink:

díky, no už ho mám.byl v rom modulu k pmdéčku.

Hannibal zpracoval odpověď na výše uvedený dotaz. Po domluvě s Hannibalem Vám zde uveřejňuji kompletní odpověď včetně dat a obrázků. Děkujeme Hannibale!

EMA-51_modifikace.pdf (578 KB)
EMA-51_modifikace_patch.txt (540 Bytes)


EMA-51_modifikace-02.jpg
EMA-51_modifikace-03.jpg
EMA-51_modifikace-04.jpg
EMA-51_modifikace-05.jpg
EMA-51_modifikace-06.jpg
EMA-51_modifikace-07.jpg
EMA-51_modifikace-08.jpg
EMA-51_modifikace-09.jpg
EMA-51_modifikace-10.jpg
EMA-51_modifikace-11.jpg

Hannibal byl tak hodný a zaslal mi výrobní podklady pro emulátor EMA-51 ve formátu programu EAGLE. Schéma a deska plošného spoje byla v EAGLE vypracována adminem mikrozonu Dali2.
ema-51-schema-a-plosny-spoj-v-eagle.zip (104 KB)

Zdar Hannibale! Něco se mi doneslo ohledně nějaké konstrukce mikropočítače Elena. Jak to vypadá? Prý jsou na sestavení potřeba pouze čtyři obvody? Dostal jsem na tebe tip, tak nebuď škrob, pokud něco máš, pošli dokumentaci a soft. Nebo řekni kde a jak to sehnat, případně link. Chtěl bych to použít jako ukázku pro studenty aby viděli, jak vlastně mikropočítač pracuje z externí pamětí programu, dat, interní pamětí, s integrovanými SFR periferiemi a podobně. Mám zájem skládat Emu, ale Helena je prý jednodušší. :bulb:

Čao Peťo,
Je to minuloročný rework, s rozdielom od EMA51 fakt stačia len 4 šváby. Získal som to s chalanmi od poliaka Kowalczuka. Dokumentáciu už nemám (Hellenu som dávno zložil) ale jej preklad som mailoval adminovi nostalcomp.cz, mcontrolers.com a 8bity.cz, tak snad u nich. SW ti je na nič - lebo len rozbehnúť samotné MCU je zložité jak rádio. Ide tam Raos0.15b/L(32kB) a modifikácia BOOTloadera: „RAOSuboot“(1kB) ktorý do lokácie FM1 napáliš len cez paralelný programátor. Navyše sa celé MCU musí pred napálením “paralelne” vymazať a keď to takto nespravíš, tak Hellena skrátka nešlape. Boot z FM1 asi prvým zapnutím poprepisuje v FM0 nejaké bajty a cfg.registre, ktoré potom monitor zrejme kontroluje – takto to majú Gréci ošetrené.

Foto je Olegova stavebnica Helleny. Text na displej urobil na moje požiadanie, (skrz manuál). Ja sa mojou Hellenou ale radšej nechválim - mal som iný displej, než na ktorý je doska navrhnutá, iné tlačidlá, takže hromada drátov tomu na kráse nepridala. …veď potom niekedy napíš na mail, pokecáme… čav, E.S.