8051 USB VB6 ? máte někdo zkušensti??

na internetu se sem tam něco najde ale spíš je to pro avr. mate nekdo zkusenosti treba s prevodnikem ft232bm a 89c51, program treba ve vb6 ?? linky nebo zdrojaky se schematy ocenim :wink:

ft232bm je uz starsi kousek, pro novejsi veci pouzivej FT232R - maji hodne (integrovanejch) featurek oproti starsim verzim.
Co se tyka toho mcu, je uplne jedno k jakymu to pripojis, vystup je uart a smitec :wink: Tx z 51 na Rx z ftdi a naopak, nastavit uart v mcu a musi to behat :wink:
Kdyz s tim budes zacinat, je dobry si to rozdelit - v PC pouzijes nejakej terminal a v mcu si pro zacatek zkus napsat loop-back. Co do mcu posles se ti musi vratit. potom se zacni zabyvat VisualBasicem.
Ridici soft ve VB - VB bezi na .Net
Ja pisu v C#, tam staci pouzit namespace “System.IO.Ports” a muzes zacit pracovat se seriovymi porty (s VCP ovladaci se ti prislusny port vytvori po zapojeni zarizeni s FTDI a co s nim budes provadet se bude dit na vystupu ftdi).
V C# se na zacatku kodu vlozi “using System.IO.Ports;” a je to. Ve VB to bude obdobne (vypada to, ze tam se pouziva “Imports”), mrkni harding.edu/fmccown/vbnet_cs … rison.html

Jesli chces, muzu ti sem pripojeni ftdi k x51 dat, ale je to vskutku jednoduche, zkus to sam :wink: To same plati i o naprogramovani loop-backu v 51. Zkus neco napsat, my ti to pak zkritizujem :smiley: