XC8-pomalý překlad

Já jsem tu rozhodně nechtěl šířit nějakej pesimismus, ale když už to pomalu došlo do situace, že člověk musí znát od všech všechno (včetně x51 apod) a vybírat si od všech a od všeho to, co ještě nějakým omylem funguje a/nebo to ještě nestihli nějakým způsobem doj**bat, tak už je to vážně na pováženou a člověk si pár jedovatých poznámek prostě neodpustí.

Otázka je právě to, jakou vhodnou náhradu… a nebo se můžem spojit a začít psát pro Microchip vlastní kompilátory, ostatně podobně to udělala MikroElektronika (myslím tu srbskou firmu) a vydělává na tom celkem slušný peníze… převzít nějaký IDE a ohnout ho k obrazu svýmu nemůže bejt tak těžký, zprasit to víc než Microchip zprasil Netbeans snad ani nejde :smiley:

Ale vážněji, můžem z toho udělat v nějaké vedlejší sekci challenge, kde si můžeme zmapovat co je k dispozici, za jaký peníze, pod čím to chodí a jaký jsou výhody a nevýhody, nějaký screenshoty, a uvidíme jestli z toho něco vypadne… berete? Za mě by to mělo běžet pod Linuxem (prostředí samozřejmě), mít zdarma aspoň nějakej kompilátor kterej bude opravdu kompilovat, pokud možno bez týdenní konfigurace za pomoci voodoo a podobně a brouci by měli být běžně dostupní (nejradši TME apod) v nějakých rozumných pouzdrech a za rozumnou cenu. Neberu Renesas, ten je jen pro profi scénu a podmínky nesplňuje, dál se klidně vyjádřete pokud o něčem víte. Primárně bych mapoval osmi- a šestnáctibitové mikrokontroléry, ale pokud někdo prošlapal schůdnou cestu např s ARMy, ať se klidně podělí o své zkušenosti také.