Power-on reset

Neviděl bych to tak tragicky s tím ASM, spíš právě naopak, řada PIC18F je na ASM o dost lepší než obvykle používané PIC16F. V ASM jsem dělal docela dlouho, a nebyl jsem sám, třeba honza3 tady z fóra v něm má napsaný projekty na desetitisíce řádků a věřím tomu, že se v tom neztratil. Ono to chce vědět co člověk dělá (ale to i v C, poctivě ČÍST ten datasheet i manuál ke kompilátoru je opravdu nezbytnost), dodržovat nějaký zvyklosti a jakousi “štábní kulturu”, utvořit si systém a pak to jde - čímž jsem se chtěl dostat třeba k tomu, že v tom kódu nemá jedinej komentář. Chyba, která později stojí mnoho času.

Tím samozřejmě nijak nerozporuji nesporné výhody a rapidně rychlejší vývoj v C (a taky “kouzla” objevování cizích chyb v odfláknutých novějších verzích kompilátorů, že :smiley: ), ale to objeví až se dostane k matematice, vícebajtovým proměnným, konverzím číselných soustav, prací s texty či grafikou pro displeje a podobně, u rozsvěcení ledky to nepozná.

Ten POR si právěže zapni, a MCU napájej z aplikace, ne z programátoru. Ono to není dobrý napájet z programátoru ani normálně, natož s Pickit3, kterej je na tohle fakt hodně slabej.