forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Timer v Stm32f103

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Jiné mikrokontroléry, procesory, hradla
 
Radop
Anonymní





PříspěvekZaslal: 31 prosinec 2019, 16:40    Předmět: Timer v Stm32f103 Citovat

Ahoj, chcem poprosit o radu, robim zariadenie
Na meranie otacok nejakeho pristroja potreboval by
Som poradit ako rozbehat timer v rezime counter
Na procesore stm32f103rb, aby mi to samo ratalo externe impulzy ja by som raz za cas otacky zobrazil a vynuloval pocitadlo timeru a znova zacal merat.

Dakujem za kazdu radu.
Návrat nahoru
 

 
hazardrok
Profesionál
Profesionál


Založen: 16.1.2012
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: 02 leden 2020, 9:47    Předmět: Citovat

A jakou potřebuješ měřit frekvenci? Mě osobně se princip jakým to chceš dělat neosvědčil, protože chybí jakákoliv filtrace, ale možná jsem to jen neuměl správně nakonfigurovat. Osobně to dělám tak, že si udělám rychlej čítač, kterej běží třeba na 100us a v tom to všechno řeším.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radop
Anonymní





PříspěvekZaslal: 02 leden 2020, 13:27    Předmět: Timer v stm32f103 Citovat

Zdravim, frekvencia ktoru meriam je max 300impulzov za sekundu. Napadlo ma este merat to bud v timery alebo externym prerusenim a merat kolko impulzov pride za nejaky cas.
Návrat nahoru
 

 
hazardrok
Profesionál
Profesionál


Založen: 16.1.2012
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: 02 leden 2020, 15:53    Předmět: Citovat

Tak to bych to klidně udělal v přerušení od čítače v režimu timer a udělal si tam i nějakou filtraci. Jsem přesvědčen, že dosáhneš lepších výsledků než to dělat v režimu counter.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radop
Anonymní





PříspěvekZaslal: 02 leden 2020, 17:51    Předmět: Timer v Stm32f103 Citovat

Dik za odpoved,

asi to urobim v casovaci 10khz, aj ked neviem presne este ake kratke budu tie impulzy.
Návrat nahoru
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 540

PříspěvekZaslal: 02 leden 2020, 22:02    Předmět: Citovat

I hodně krátké impulsy ti vydetekuje externí přerušení (dá se nastavit na náběžnou/sestupnou/obě hrany). Zbytek uděláš v čítači.
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1545

PříspěvekZaslal: 02 leden 2020, 22:34    Předmět: Citovat

Ak dáš za zdroj impulzov deličku dvoma, tak len zvýšiš presnosť merania na dvojnásobok a signál bude cca 1:1
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radop
Anonymní





PříspěvekZaslal: 03 leden 2020, 17:39    Předmět: Timer v Stm32f103 Citovat

Dik za odpovede,

Spravim to tak ze budem inkrementovat pocitadlo v
externom preruseni a raz za 200ms ho zobrazim na displeji.
Návrat nahoru
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 540

PříspěvekZaslal: 03 leden 2020, 23:02    Předmět: Re: Timer v Stm32f103 Citovat

Radop napsal:
Dik za odpovede,

Spravim to tak ze budem inkrementovat pocitadlo v
externom preruseni a raz za 200ms ho zobrazim na displeji.



To právě nebude moc přesný. V tomto případě je lepší měřit periodu.

_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Radop
Anonymní





PříspěvekZaslal: 04 leden 2020, 13:33    Předmět: Re: Timer v Stm32f103 Citovat

Radius napsal:
Radop napsal:
Dik za odpovede,

Spravim to tak ze budem inkrementovat pocitadlo v
externom preruseni a raz za 200ms ho zobrazim na displeji.



To právě nebude moc přesný. V tomto případě je lepší měřit periodu.


Ako konkretne merat periodu? Resp. Coho cas merat?

R
Návrat nahoru
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 540

PříspěvekZaslal: 05 leden 2020, 22:55    Předmět: Citovat

V externím přerušení zapneš/vypneš čítač. To co je v čítači je perioda. Napsal jsem to zjednodušeně a jde to udělat na 32F103 i tak, že čítač sám tu změřenou hodnotu někam uloží a Ty ji jen vezmeš a použiješ. Netuším jak moc ovládáš HW tohoto procesoru ani jak moc to umíš v C. každopádně v user manuálu najdeš vše.
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Radop
Anonymní





PříspěvekZaslal: 14 únor 2020, 17:05    Předmět: Timer v Stm32f103 Citovat

Dik za odpovede, C poznam teda viem
Si to nakodovat avsak prosim ako najjednoduchsie
Postupovat pre nakonfigurovanie pinu PA0 ako vstupu
A prepojit ho s konfiguraciou prerusenia aby som vedel
Spracuvat impulzi na PA0 vo funkcii prerusenia.
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Jiné mikrokontroléry, procesory, hradla Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2020 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)