Ochranný obvod pre WS2812b komunikáciu

Martin, to čo som poslal je len ukážka zapojenia ohľadom toho chybného napájania pre predstavu!

Samozrejme, že hneď pri napájaní CPU mám 100nF kondenzátor a tiež mám použitý externý kryštál 14,7456MHz s 22pF kondenzátormi. To už beriem ako samozrejmosť.

Ohľadne napájania z batérii. Sú to nabíjacie batérie a čo viem, tak po nabití im vždy padne napätie, takže tých 6V z nich nikdy nedostanem. Teraz som ich meral a majú 5.22V (merané bez záťaže). Ale čo som si teraz uvedomil, tak som chybne napísal napätie batérii do schémy, lebo majú 1,2V (sú to GP ReCyko+).

O tom, že je vhodné dať ochranný odpor medzi MCU a DIN LEDky to som nevedel. Už teraz či ho dať 1k podľa tej schémy, alebo 470R ako radíš ty. Každopádne ma mrzí, že ste ma na toto neupozornili už pri tom LED páse, čo robím do kuchyni, lebo ten funguje na rovnakej komunikácii, ako tieto LEDky. Takže bude asi vhodné to doplniť aj tam. Ďakujem.
A potom je vhodné dávať tento odpor aj pri iných zapojeniach? Napríklad:

  • Medzi MCU a PWM pin ventilátora (ventilátor4-pin s PWM reguláciou)
  • Medzi MCU a dátový PIN snímačov DS18B20? Ale tie majú odpor medzi PIN MCU a VCC.

Napájanie z dvoch zdrojov mi je jasná, že to nejde len tak. Mám to použité pri tom LED páse v kuchyni a riešené cez diódy 1N4007. Len proste pri programovaní už radšej používam baterky, len som posledne urobil chybu a zle to poodpájal.