Pickit 4

Ahoj,

po delší době si dovolím opět otevřít tuto diskuzi, sice ne kvůli PicKitu 4, ale kvůli jeho menšímu bratříčkovi - Snap In-Circuit Debuggeru, který jsem pořídil ve slevě za nějakých 12 éček :smiley:

Zatím jsem ho použil pouze při vývoji jednoho zařízení s PIC24FJ64, tudíž nemohu zas tak objektivně referovat o jeho kladech/záporech, ale i tak musím uznat, že nešlo v žádném případě o špatnou koupi.

Co mě potěšilo, tak je znatelný nárůst rychlosti debuggingu oproti mému stávajícímu PK3, který teď chudák leží díky tomu odstavený na vedlejší koleji :laughing: Exaktní srovnání nemám, ale pocitově se jedná asi o čtyřnásobné zvýšení rychlosti. Kolik z toho činí nejnovější verze MPLABu (nutnost), netuším.

Další plus představuje flexibilita breakpointů, které mi teď jsou přidávat i za běhu aplikace.

Abych zase tolik nechválil, tak je nutné zmínit, že se zatím jedná o novinku v sortimentu výrobce, což se mimojiné odráží v užším seznamu podporovaných čipů. Kdo používá mikrokontroléry, u kterých se přivádí při programování na pin MCLR vyšší napětí (15 V), tak spláče nad výdělkem, toto umí až PK4.

Když to shrnu, tak doslova za pár šupů získáte nástroj, který přiblíží práci s MCP komfortu ladění s ARMy, i když do kvalit a erudice J-LINKu furt něco zbývá :laughing: