forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
"Laboratorní" zdroj z ATX pc zdroje

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Ostatní
 
Jaroslav301
Nováček
Nováček


Založen: 2.9.2018
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: 02 září 2018, 13:34    Předmět: "Laboratorní" zdroj z ATX pc zdroje Citovat

Zdravím, mam takovej problém stavím si "laboratorní" zdroj z počitačoveho zdroje atx než jsem to vše začal dělat tak jsem ho otestoval že jsem spojil zelený a černý drat a fungoval ted mam vše zapojene a zapnu to a on jenom ten zdroj se hnedka vypne.. neví někdo co s tím ? :/ Zdroj je zkontrolovaný žadnej skrat ani nafoukly kondíky..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1495

PříspěvekZaslal: 03 září 2018, 18:40    Předmět: Citovat

PC zdroje museli mať voľakedy (tie AT) aspoň nejakú minimálnu záťaž (možno aj pár A, záviselo to od zdroja, výrobcu atď) aby šli. Inak nešli.
Možno je to s ATX zdrojmi inak, no vyskúšaj aj túto možnosť.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 281

PříspěvekZaslal: 02 říjen 2018, 7:54    Předmět: Citovat

Mezi +12V a GND zapoj žárovku 12V/21W (třeba z blinkru auta). Martin to už psal výše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1495

PříspěvekZaslal: 02 říjen 2018, 8:10    Předmět: Citovat

Inak podla mojho skromneho nazoru je rozdiel medzi zdrojom a laboratornym zdrojom ten, ze laboratorny umoznuje nastavovat maximalny vystupny prud od malych hodnot, aby som pri roznom "laborovani" nieco neodpalil a tiez tento zdroj zvykne byt uplne oddeleny od siete. Pochybujem, ze toto ATX zdroj splna. Preto by som ho nazyval iba zdrjom bez privlastku "laboratorny" Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)