PIC 24FJ64GA002 problem a AD prevodnikom

Jak říkáš, jak je člověk placen od práce a a nemá to jen pro zábavu, tak je to pak jiná.
Používám MPLABX 3.50 a 4.05 a nezaznamenal jsem větší problém, rozhodně to nepoadá, ale potřebuje to občas až 1GB paměti, což s 3GB v Opeře je dost zapeklitý problém :smiley: Občas to přemýšlí jestli to co jsem napsal označit hned za chybu nebo až za 5s, ale nakonec se v tom dá i dělat. Sice 8.92 bylo mnohem lepší a jelo i na 1,6GHz jednojádrovým 32b Atomu s 2GB RAM a vše tam chodilo bleskově.

Nejhorří jsou starty, pak přijde část “Parsing project” ta trvá několik minut v případě mých projektů a pak už to tak nějak šlape. BEz větších komplikací. Nicméně simulátor, tak jak jsem ho hodně používal v 8.92 je tady strašně pomalý a krkolomný, takže už nepožívám a raději to nahraju do brouka + Saleae Logic! (Mám origo Logic 8 PRO a je to pecka jak hovado)

Vzpoměl jsem si, že v Logicu občas blbne Autobaud detect, je potřeba nastavit rychlost nějakou podobnou, potom se to chytá bez problémů. Pak to hodí rychlost nějakou a pak chodí ty rozbitý znaky.

Mám doma několik kitý NXP Kinetis a jeden Nucleo 64. Ale pro moje potěšení jsem zatím nebyl schopen rozumně rozchodit prostředí. Pro mě je super, že stáhnu MPLAB X, k tomu odpovídající XC a nic dalšího neřeší, kdežto pro ARM je prostředí 4 prd…ele a zatím jsem se nedobral ani k blikání LEDky. No pravda moc času jsem tomu nepověnoval, ale u toho uChipu je to celý takový dost intuitivní, tady mi to nepřijde.
Teď mám stáhnuté Atollic cosi, tak snad někdy.

Nakonec mi u uChipu nepřijde ani ten kompilátor tak špatnej, používám verzi Free a neřeším to. Vše funguje v pohodě. Ale ceníková cena za PRO verzi je vážně úsměvná. Kdyby to dali za 150 USD, tak je to snesitelný, ale 852 EUR :smiley:

Poslední dobou mě začalo ale dost bavit ESP8266 a Arduino IDE