PIC 24FJ64GA002 problem a AD prevodnikom

Pokud je to tedy tak, tak mu dám šanci (doplňující info: Starej MPLAB totiž není kdovíjak velkej a běhá pod XP, takže ve virtuálu s ním není žádnej větší problém, a tohle prostředí dokonce běhá i pod Wine přímo , tedy asi kromě ovládání HW, to jsem ani nezkoušel). Díval jsem se na jeho datasheet, ten brouk se mi dost líbí a errata sheet má celkem mírumilovnej, ale i tak je tohle u mě pro Microchip nejspíš jedna z posledních šancí a možná ani ne na dlouho (asi bych to tu neměl psát, ale pro ARMy mě tu definitivně “zlomili” Radius s Electrinem a taky už se to pomalu, ale jistě blíží. Kit už je doma).

Já to MPLABX IDE taky občas používám, někdy není zbytí. Nevím jak to maká pod Windows a zjišťovat to asi ani nebudu, ale i když vynechám úplně všechno, tak dvě věci tomu stejně odpustit nemůžu: Jednak že je to náladový jak aprílový počasí, často je třeba např. ukončit projekt a zase ho znovu načíst, protože se začne dít něco o čem ani to prostředí samotný neví co (tj. tají runtime chyby, jednou - naštěstí jenom jednou - mi dokonce zmizely všechny soubory ze složky s projektem, prostě se to neuložilo. Ještěže jsem měl zálohu i jinde), a to, že je třeba to spouštět pod správcem systému - tady asi Microchip něco těžce nepochopil, správce systému není běžný user a ani jím nemá být (což mimochodem platí i pod těmi Windows).

Je tedy pravda že jsem nezkoušel úplně nejnovější verzi, mám cosi trojkového, tak ještě můžu zkusit jestli nějaké chyby už nevychytali (aby zanesli jiné, jak už tak někdy bývá). Jinak když už to pitváme tak chápu že embedďák si asi nemůže moc vybírat, platí ho od práce a nástroje jsou jaké jsou (a podezírám Microchip že právě na tohle dost hřeší), nicméně já se tím momentálně neživím a doma chci mít prostředí a nástroje podle sebe, tedy přinejmenším aspoň co se kvality týče - což je přesně to kde dělá podle mého názoru Microchip chybu, protože sice to není nejhorší, ale nejlepší taky zdaleka ne. To platí i co se týče podpory amatérů a dorostu - ze kterých se ti profíci můžou stát později, tak už to chodí, ovšem jen když jim nebude nikdo házet klacky pod nohy nekvalitou, omezenými kompilátory, nefunčním debuggingem přesně jak píšeš, atd. V tomto se mi právěže více líbí přístup ST, ta je k amatérům vstřícnější (ale zase si člověk musí spoustu věcí nastavit sám). Abych jen nehaněl, musím naopak vyzdvihnout kvalitu microchipí dokumentace, ta je velmi dobrá - a abych se nerozkecal moc, tak už to musím utnout, koukám že už z toho mám pomalu článek :smiley:

Toho brouka si koupím.