Omezování výkonu 3-fázoveho magn. alternátoru

Tohle vyrobí pravoúhly průběh se střídou rovnou kmitočtu. Po derivaci by to (IMHO dost složitě) jehličkama dalo úsek od nuly k nule. Ten bych změřil a na jeho délku nastavil PWM. Pak bych mohl do PWM zadat jinde vypočítané procento otevření triaku. Tím výstupem z PWM by šlo uřídit výkonový triak přes optotriak dle tvého prvního návrhu.
Není na to už někde hotová součástka? Nějakej sersám, kterej pořád vidím v těch obvodech pro řízení triaků v nule. Jenom to nikdy nemá nic vyvedeno ven pro moje použití.
Chtěl bych to co nejjednodušší pro minimalizaci poruch. Každej rezistor tomu zvyšuje šanci na pokažení.
Napadlo mi čistě analogové řešení: V podstatě potřebuji snižovat výkon generátoru s jeho poklesem otáček (kmitočtu). Například obvod BTS630 má nastavování kmitočtu a ten nastavím na frekv. pod kterou to má začít omezovat a jeho dutty na max. Po poklesu frekv. by to jednoduše to, co je navíc (časový průběh) ořízlo. Otázkou je jen, jak triak uzavřít, ten není na to stavěnej - jde jen otevřít a zavírá se při nejbližším průchodu nulou. Vlastně bych chtěl funkci výkonového triaku obrátit a a to asi nejde, navíc u těchto výkonů. ACH JO!!
Du laborovat, díky za pomoc.