forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Nazory a skusenosti s Nextion displejmi
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory
 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 950

PříspěvekZaslal: 09 březen 2018, 6:50    Předmět: Citovat

No hej. Nechal som si fonty z dema a nejake vyrobil cez generator v aplikacii nextion.
A mam niekde stiahnuty generator v3b z fora o nexion. Ten myslis?
Inak som zvedavy na to integrovane rtc. Zatial vyzera v pohode.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 306
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 09 březen 2018, 11:55    Předmět: Citovat

Hmm,vzít fonty z nějakýho dema mě nenapadlo.
JJ, ten generátor myslím. ten v nextion editoru jsem ještě nezkoušel.
Každopádně mám dobré výsledky s Dejavu sans mono. Tím to kreslí úplně suprově.
Tu extended verzi si asi taky koupím na pokusy, ale asi tu 7" verzi. Udělám z toho diangostický nástroj na moje desky v práci asi. LCD 4x20 je fakt napytel.

Docela si dokážu představit cpát seriově nějakou malou levnou verzi do každýho výrobku, teď jde o to jestli by tu přidanou hodnotu a vyšší cenu BFU ocenil...

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 950

PříspěvekZaslal: 09 březen 2018, 14:55    Předmět: Citovat

Neocenil, jediny dovod preco som isiel do lepsej verzie je rychlost vykreslovania. Cenovo o 6E drahsia, a mat istotu ze mi to bude dobre kreslit.
Koli tym hodinam nam natukas zbytocne vela kodu a to prostredie az take dobre nie.
Uvidim mozno zafovazim tu vecsiu verziu 7 ako nastavovaci displej pre doamu automatizaciu.

Ked to ovladas uP tak si tam das rtc ds3231 a masto luxuxne presny cas.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 306
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 12 březen 2018, 17:38    Předmět: Citovat

Koupím si Extended verzi. Zkusím to použít na ovládání osvětlení želvě na terárium. S tím IO modulem za 3USB to může bez problémů ovládat 3 SSR a nemusím defakto nic bastlit Smile

Atlane, fungují ti tam ty globální proměnné mezi stránkama? Asi něco dělám blbě a nešlape mi to. Mám proměnnou nastavenou jako global a mezi stránkama má pokaždé nastavenou nulu...
Jinak mám na tom naprogramovaný hodiny přes 1000 ms timer a za několik dní to ujelo o pár desítek sekund Very Happy Very Happy

EDIT: Už jsem na to přišel. page0.promenna.val

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 950

PříspěvekZaslal: 12 březen 2018, 21:21    Předmět: Citovat

Este ze si nato prisiel ja som pisal pag0 a nic kedze som si prepisal page0 na vlastne nazvy Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 950

PříspěvekZaslal: 12 duben 2018, 18:18    Předmět: Citovat

Stranka s nejakymi prikladmi v Cz sk jazyku
https://www.arduinotech.cz/inpage/nextion-display-vii-dil-klavesnice-a-hodiny/

Co sa tyka ikon, ak ich pouzivam ako tlacitka pouzivam rozmer 64x64.
Ma to ale blbu vlastnost ze pozadie ikonky je tmavo modre.
Kedze pouzivam cierny podklad a tu modru nevedel som nijako odstranit. Tak stahujem ikonky co najvecsie min 128x128.
V skicari win, zamalujem kraje na cierno tj farbu podkladu pripadne oremezem co je rusive. Finalne zmenim rozmer na pixeli 64x64 co potrebujem.

Ono mozno v coreli by slo upravit ikonku aj inak aby ostala zachovana priehladnost. Ale zatial mi to takto staci.
Ak bude cas hodim nejake obrazky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 306
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 13 duben 2018, 11:13    Předmět: Citovat

Já jsem si stáhnul sadu linuxových ikon OS-K kdysi dávno a tam jsou ikonky ve všech potřebných tozměrech. JAk říkáš, má to rmavě modrý pozadí, ale to vcelku řeší windowsácké malování.

Už mi přišel 3,4" extended nextion, ale moc dlouho jsem si ho neužil, protoře při šroubování do krytu se mi otřep opřel do LCD a je po něm Crying or Very sad
Psal jsem do ITEADu, jestli se dá koupit samostatně LCD a prodávají to pouze jako komplet.
Ale asi zkusím koupit kit pro raspi bez dodatečné elektroniky, má to stejný rozměr LCD i s dotykem a zkusím to přehodit.

Ještě jedna věc co mě trochu mrzí, tak že když mám všude na pozadí crop image, tak při přehazování stránky to přepisuje komplet lcd a ne jen změněné plochy. Bylo by to pak dokonalé a bez rušivého přebliknutí na bílou.

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 950

PříspěvekZaslal: 17 duben 2018, 16:46    Předmět: Citovat

To som si nevsimol zeby to blikalo.
Crop mam len na jednej stranke a asi to aj tak zrusim uvidim.
Prikladam dasie blbe video.pohral som sa s nejakymi ikonkami ale este ich treba dost prerobit a doplnjt menu.
http://youtu.be/fUOh-BSkWBs

Niekde na webe jw tusim zmienka ake lcd tam je pouzite...... Ale ci to niekto skusal zamenit nwviem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 950

PříspěvekZaslal: 19 duben 2018, 19:27    Předmět: Citovat

Tak zistil som ze u G0 textu nejde menit externe dlzku pola...
Do 39 znakov si to vykreslujem staticky T1, ale nad 39 znakov prepnem na G0 beziaci text lenze ten bezi o dlzke 64znakov tak ze obcas je obrazovka prazna kym sa vynori text z pravej strany.
Skoda ze nejde externe menit dlzku textu....
Na zelenej klasike 128x64 dot som to mal naprogramovane, tu vsak taka moznost nehrozi.
Navyse keby aspon tie nase radia dodrziavali normu RDS.... Ach jaj. Este to skontrolujem.

Asi vytvorim viac komponent g0,g1 atd s dlzkou textu 45, 50 55 60 a 64znakov a budem ich podla dlzky rdstextu zapinat....
Visible nastastie funguje.


Naposledy upravil Atlan dne 19 duben 2018, 19:29, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 950

PříspěvekZaslal: 19 duben 2018, 19:28    Předmět: Citovat

Tak ze arduino projekt som hodil do kosa.
A to som si vravel ako usetrim kopec casu postahovanim hotovych kniznic z netu a len to pekne poskladam.... Aky som bol hlupy.
Venoval som tomu 6 programovaci dni, nasel par chy. Ktore som opravil aby to fungovalo.
Vrcholom bolo pouzitie kniznice pre IR prijem ktoru som samozrejme musel pracne vydolovat a osekat.
Prekvapenie nastalo po tom co som zostil ze seriozny prijem kodu nastane pri miereni na ir primac.
To bola posledna kvapka......
Subory som presunul do arduino studia, nastavil porty a parametre atmega2560.
A zacal luskat kody aby to fungovalo v C avr atudia. Po 2 programovacich dnoch. Som sa dostal tam kde som koncil a arduinom.
IR prijem funguje bezproblemov s odrazom od steny.(bodaj by nie ked je to moja odladena kniznica)
Mam plnu kontrolu nad kodom.
Program 9700bytes,data 1042bytes
Arduino 14000bytov data 2105bytov
To len pre zaujimavost. (je pravda ze v arduine su aj funkcie co som nepouzival ale viem ja ci su zahrnute do kompilacie...)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 950

PříspěvekZaslal: 29 duben 2018, 19:40    Předmět: Citovat

Tak po optimalizacii som okresal naroky na pamet a ram.

Video ako to uz funguje....
Bude treba doladit detaily. V reale ten displej vyzera lepsie hlavne podanie farieb.
http://youtu.be/row7LG-vf88
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 306
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 30 duben 2018, 9:33    Předmět: Citovat

Atlane vypadají ty tvoje pokusy graficky mnohem lépe než ty moje Smile
Mě se zatím nechtělo moc párat s grafikou a nakonec pro urychlení mi stačí integrovaná tlačítka s popiskem.
Teď používám "dual state button" BTx místo LED s chybou. Vypnutý dotyk u tlačítka a zabarvuju ho posláním .val. Akorát to chce tlačit do tlačítka jen při změně. Deska posílá data periodicky do nextionu co 100 ms a i když tlačítka jsou ve stejným stavu držený externě, tak je vidět jak "blikají".

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 950

PříspěvekZaslal: 15 červen 2018, 14:51    Předmět: Citovat

A preco to takto riesis ? Neprepisuj ich ak na nich nerobis zmenu.

priklada mzdrojak. Ak tak si mozes v deme poklikat nanho Very Happy

Na ikonky sa vztahuju nejake zakony tak ze len na sukromne pouzitie.



r23.HMI.txt
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  r23.HMI.txt
 Velikost:  2.52 MB
 Staženo:  16 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 306
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 15 červen 2018, 23:57    Předmět: Citovat

To vypadá dost luxusně. Stavíš autorádio? Very Happy

Už je to delší doba, ale pořešil jsem to tak, že v nextionu daty krmím nějakou promněnnou a jak nextion pozná změnu tak zmení tlačítko. Na těch tlačítkách mám vypnutej dotyk.

Chci koupit ten největší 7" model, dost se mi to zamlouvá jako diagnostický panel pro sledování života v mojich deskách. Teď na to používám androidí aplikaci RoboRemo v telefonu, ale je v tom obrovský množství kompromisů. Obrovský + pro Nextion je ten programovací jazyk, že se toho dá spoustu pořešit v tom.

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 950

PříspěvekZaslal: 16 červen 2018, 5:49    Předmět: Citovat

Nie, zosilnovac k pc, s mp3, bluetooth, radio s rds, stereo vstup od telky.
7palcovy chcem pouzit na domacu automatizaciu ale to je este daleko.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Strana 2 z 2
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)