arduino priklad

nevedeli by ste mi to niekto zrobit … aj za fo
Zapojenie bude využívať LCD displej.
Vytvorte zapojenie a navrhnite program na diaľkové riadenie informačného panelu v autobuse MHD, na ktorom sa zobrazujú následovné informácie, napr. :
1.riadok : „zastavka Letna“ – názov aktuálnej zastávky
2.riadok : „nasl. zastavka B. Nemcovej“ – názov nasledujúcej zastávky

Po zapnutí infopanelu je východzí stav taký, že na 1. Riadku je nápis „Zadajte 1.text !“, 2. riadok je prázdny.Po zadaní názvu aktuálnej zastávky cez Serial Monitor sa na LCD displeji má zobraziť na 1.riadku názov aktuálnej zastávky, v 2.riadku sa zobrazí „Zadajte 2.text !“.
Po zadaní názvu nasledujúcej zastávky sa na LCD displeji zobrazí v 2.riadku aj druhá správa. Po uplynutí 2 sec sa začne nekonečné rolovanie oboch textov sprava doľava takou rýchlosťou, aby to bolo čitateľné. Program má umožniť opakovaný zápis nových informácií, avšak už bez východzieho stavu.

Podľa zadania predpokladám, že je to niečo do školy. V takom prípade, ak ste dostali takéto zadanie, predpokladám, že ste sa to učili a všetko potrebné máš mať naštudované. Ak áno, tak daj svoj návrh riešenia, ako si predstavuješ zapojenie a činnosť programu (napríklad vo forme vývojového diagramu) a určite nájdeš veľkú podporu a pomoc. Ja v arduine neprogramujem, skôr v C-ku, ale aby ti to niekto navrhol a odladil, tak to asi naozaj len za patričnú FO, ak dáš návrhy, ľudia ťa tu navedú a pomôžu, poprípade povysvetľujú, čo a ako.

Prikladov na nete su kopy, lepit kod dokaze kazdy takze tu nieco posli a nejako to rozchodime ked to bude mat hlavu a patu.