Pickit 4

Pánové, i když to bude ohledně Pickitu 4 opět asi trochu (= více) OT, nedá mi to, abych se i já nepřipojil svým komentářem k přechodu od Microchipu k jiné platformě, či výrobci.
Už jsem o tom něco uvedl ve staším vlákně [forum.mcontrollers.com/t/gcc-pro-pic/3606/1), kde jsem se přiznal k transferu ke Kitetisům od NXP.
S postupem času musím zcela nekriticky uznat, že jsem tímto krokem provedl docela dobré rozhodnutí. Na druhou stranu chci zdůraznit, že nic není ideální - co běžně fungovalo u MCP, tak u Kinetisů třeba až po delším boji. Takto je to asi všude.
I přes ARMy jsem ale na MCP úplně nezanevřel, ba právě naopak, v poslední době jsem do několika konstrukcí hobby charakteru vrazil zástupce ze řady PIC24F a PIC32MM, hlavně kvůli pouzdru, perifériím typu CLC a podpoře fixed point čísel, a vše funguje k mé naprosté spokojenosti.
Když to vezmu kolem a dokola, tak řady PIC24, dsPIC a PIC32 jsou z mého úhlu pohledu plně srovnatelné s konkurenčními ARM Cortex-M0/M4. Bohužel to MCP zazdívá těžkopádným vývojovým prostředím, drahými a neefektivními debuggery a v neposlední řadě i drahými kity.

Dokud toto nezmění, tak bude útěkářů pouze přibývat, což je určitě škoda, když vlastní železo “umí” (nepočítám PIC16F a podobné fosilní záležitosti :smiley:)