Pickit 4

BBB: Tak to jsi mě moc nepotěšil s tím ICD3, taky jsem po něm tak nějak pošilhával, ale zase na druhou stranu jsi mi asi ušetřil nějaké ty tisíce. Dotaz k tomu přehrávání firmware po každé změně rodiny - je to u ICD3 taky taková zoufalost jako u PK3, nebo to plánují až do nové verze?

Ten MPLABX by se dal přežít kdyby to alespoň nebylo tak zabugovaný a fungovalo všechno co má… ovšem takto bohužel působí dojmem že to tam dělají jeden dva lidé a funkce implementují sami pro sebe podle toho, co se jim samotným zrovna hodí, nebo nevím co si o tom jinak myslet. Když k tomu přičtu errata sheety u nových brouků delší jak Rudé právo a v osmibitech zcela nepochopitelné rozvíjení 16F řady místo povedenější 18F, tak je to zkrátka čím dál víc důvodů k tomu se pomalu ale jistě začít smiřovat s tím, že bude zřejmě potřeba se poohlédnout i někde jinde. Sám používám hlavně PK2 a převážně starší typy brouků které tento ještě podporuje, protože jednak byly prostě povedenější, a jednak v Microchipu uřízli ještě před PK3 i podporu linuxové konzole a mě se prostě nechce na kdejakou blbost pouštět mamutí těžkopádné klikátko s nejistým výsledkem, když mám k dispozici skvělý a hbitý Kate (editor). Debug jedu stejně jako BBB snad odjakživa, protože ani na tomto poli se MCHP bohužel kdovíjak nepochlapil. Je to bída, a to konstatuju jako “hodně veliká konzerva” (takže o to hůř). Navíc na MCU v diskusi brečí směrem k MCHP a novým typům i “bývalí Atmeláci”, to taky o něčem vypovídá.

Doporučí někdo schopný ARMy co něco vydrží, s dobrou dokumentací a podporou výrobce (free IDE apod)? STM se mi od pohledu celkem zamlouvají, jsem mimo nebo “se dá”?