forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Nastavení bitů pro 16Mhz krystal, kupodivu funguje jen 4Mhz

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR
 
Pepa Smolík
Nováček
Nováček


Založen: 13.1.2018
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 13 leden 2018, 13:44    Předmět: Nastavení bitů pro 16Mhz krystal, kupodivu funguje jen 4Mhz Citovat

Zdravím,
snažím se nastavit Atmegu32A pro 16Mhz krystal. V příloze dávám nastavení bitů v programu PonyProg. Používám LPT programátor.
Avšak po jejich nahrání se čip stane neviditelným. Vykoumal jsem, že s čipem můžu komunikovat pouze když mám v obvodu 4Mhz krystal místo 16Mhz. Krystalů jsem zkoušel několik a to i různých hodnot (4,8,12,16).
Někdo nějaký nápad čím by to mohlo býti?



1.PNG
 Komentář:
 Velikost:  11.16 kB
 Zobrazeno:  1796 krát

1.PNG


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 953

PříspěvekZaslal: 13 leden 2018, 14:07    Předmět: Citovat

Zaskrtnuylte bity su programovane ako log 0 a nezaskrtnute ako log1.

Ak sa nic nezmenilo. Skontroluj to ci mam alebo nemam pravdu.
P.S. ved to pisu na obrazku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Pepa Smolík
Nováček
Nováček


Založen: 13.1.2018
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 13 leden 2018, 14:50    Předmět: Citovat

Viz tabulka na straně 25 v datasheetu -> http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/doc2503.pdf
Nastavení Krystalu je 1111, kdy 1 představuje nenaprogramováno.
A v Ponyprogu je nezaškrtnuto nenaprogramováno.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 953

PříspěvekZaslal: 13 leden 2018, 17:07    Předmět: Citovat

Tak daj schemu ako to mas zapojene pripadne fotku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Pepa Smolík
Nováček
Nováček


Založen: 13.1.2018
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 13 leden 2018, 17:55    Předmět: Zrada Citovat

Tak jsem dneska tomu věnoval asi 8 hodin a víte v čem byla chyba? K tomu abych to mohl naprogramovat potřebuji externí zdroj -> poživám starou LG nabíječku na telefon. Mám z ní vyvedené dráty a ona samotná zašitá za stolem.
Až teď jsem si všiml, že není zapojena v síti... Ten proklatý uP byl asi napájen z LPT portu přes ostatní piny (mosi.miso.sck..) , či samotnou indukčností?... VCC mám jen z nabíječky...
Takže nabíječka zastrčena a ono to už frčí... Že udělám chybu v samotném napájení to jsem fakt nečekal...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)