forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Problém s Atmega2560

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR
 
Šebi
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 12.4.2007
Příspěvky: 37

PříspěvekZaslal: 16 prosinec 2017, 2:02    Předmět: Problém s Atmega2560 Citovat

Zdravím,
Mám na Vás otázku. je možné u mega2560 nějak uzamknout veškeré vstupy/výstupy? Pořídil jsem si jako na hraní a různý pokusy klon Arduino Mega2560 s výše zmiňovaným čipem. Nechci ho používat přes origo arduino ide, ale programovat ho klasicky pomocí usbasp přes isp. Pomocí usbasp se do něj připojím a načtu i zapíšu flash, eeprom, bity, prostě po téhle stránce ok. Ale z výstupu se mi už nějak nepodařilo nic vymámit, ani blbý blikání ledky. Je možný, že někde v registrech se dají funkce výstupů uzamknout (neberu DDRx a PORTx), nebo je možnost všech odpálených portů?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1485

PříspěvekZaslal: 16 prosinec 2017, 18:03    Předmět: Citovat

Iba a len DDRx, PORTx
O odpálení portov dosť pochybujem.
Používal som onehdá ATmega1280 a tam fungovalo všetko na čo som porteboval šiahnuť. Akurát som pre spoľahlivú funkčnosť musel dorobiť externý wdg, jeden kus mcu sa za nevysvetliteľných okolností zasekával. Ale nechcem tu rozbiehať tému že prečo.
Už sú to roky a ja sa snažím vytesniť Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 752

PříspěvekZaslal: 16 prosinec 2017, 21:22    Předmět: Citovat

Zkontroluj si napájení na pinu AVCC - u těch čínských klonů je možné prakticky cokoliv. Je možné, že nízké napětí na tomto pinu při zapnutém BOD drží IO v resetu. Naprogramovat tím pádem jde, ale program se nespustí. Proto se pak může zdát, že piny vypadají jako mrtvé.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 948

PříspěvekZaslal: 17 prosinec 2017, 0:07    Předmět: Citovat

Ja by som zmeral pre sitotu napatie na reset pine. Ale odhadujem to na problem s programom.
A dufam ze po naprogramovani si odpojil programator od uP. Ked si skusal blikanie ledkou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1485

PříspěvekZaslal: 17 prosinec 2017, 10:00    Předmět: Citovat

No a ešte typický problém je, že môže byť nastavený BOD na reset procesora v závislosti od Un na príliš vysoké napätie, ktoré na doske nie je, alebo sa spustením programu tak zvýši záťaž, že sa mcu hned resetne. Na začiatok ho odporúčam vypnúť. Inak aj s tým Vacc vie byť slušný vopruz aj keď AD nepoužívaš Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 752

PříspěvekZaslal: 17 prosinec 2017, 12:53    Předmět: Citovat

AVCC musí být připojené na VCC vždy, protože :
a) bere se z něj napájení pro port F
b) bere se z něj napětí pro BOD

Pokud nepoužíváš AD převodník, stačí jej připojit přímo na VCC.
Pokud AD převodník používáš, je potřeba použít low-pass filtr => LC článek složený z 10uH cívky a 100n kondenzátoru. Tolik informace z datasheetu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Šebi
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 12.4.2007
Příspěvky: 37

PříspěvekZaslal: 17 prosinec 2017, 23:31    Předmět: Citovat

Děkuji za rady a vyzkoušel jsem všechny. Nakonec to nebylo BOD. Byl aktivován BOOTRST a při zapsaní flash nechtěl naběhnout program. Nikdy jsem zatím s boot sektorem nepracoval, tak jsem to nějak přehlédl. Jen mi je divný, že Arduino Uno mi fungovalo hned na poprvé, bez změny fuse. Nicméně děkuji za ochotu pomáhat a cením si toho.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1485

PříspěvekZaslal: 18 prosinec 2017, 2:07    Předmět: Citovat

Skvelé, že si sa posunul ďalej.
Poznám tie stavy Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
AB
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.2.2010
Příspěvky: 422

PříspěvekZaslal: 18 prosinec 2017, 7:12    Předmět: Citovat

citace:
Byl aktivován BOOTRST a při zapsaní flash nechtěl naběhnout program.

Samotné zapnutí BOOTRST nezabrání tomu aby program běžel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1485

PříspěvekZaslal: 18 prosinec 2017, 8:52    Předmět: Citovat

Ak mal v hornej oblasti nieco, napriklad slucku ktorú tam mohol naprogramovať tvorca dosky ktorý využíval nejaký proprietalny bootloader, potom sice program bude bezat, ale úplne iný ako sa očakáva Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 752

PříspěvekZaslal: 18 prosinec 2017, 10:49    Předmět: Citovat

Gratuluju. Důležité je, že jsi se nenechal odradit. Občas člověk přehlédne nějakou ptákovinu a chvíli to trvá, než na to přijde.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2018 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)