forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Konstrukce TV terminál s Atmega8
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR
 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 517
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 26 říjen 2017, 9:13    Předmět: Citovat

Ano. Když tam dáš ten krystal, který tam ma být s těma kondenzátorama, tak by to mělo začít fungovat. Bohužel v dokumentu není uvedeno, jaký máš koupit, takže možná nebudeš mít ty kondenzátory 15pF, ale budeš potřebovat 20pF nebo jinou kapacitu dle datasheetu.
_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 28 říjen 2017, 18:03    Předmět: Citovat

Chyba byla na plošném spoji špatně prohřáté spoje na krystalu Embarassed řekl bych že to funguje ale nemohu protože jsem to zmastil.Chtěl jsem tuto konstrukci využít k přepálení -natavení pojistek na vnitřní hodiny na druhé Atmega8 ale jak jsem dal tu původní Atmegu8 ve které mám na ten terminál tak to přestalo fungovat a co víc začal hřát stabilizátor 5V napadlo mě dát tu atmegu8 ve kterém mám ten terminál na programátor ,co ho mám na nepájivém poli a připojil na napětí 5V a nic se neděje proud do něho teče 10mA tak nevím co tomu je tentokrát ? díky
_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 730

PříspěvekZaslal: 28 říjen 2017, 21:41    Předmět: Citovat

Nevím, jestli jsem pochopil správně, co jsi vlastně udělal, ale pokud jsi vrátil zpět původní mcu a začal Ti hřát stabilizátor, tak bych řekl, že mohly nastat jen dvě možnosti :
1) dal jsi mcu opačně a tím pádem jsi jej odpálil. Proto skrz něj teče 10mA a mcu nefunguje.
2) někde jsi něco vyzkratoval a stabilizátor bude hřát i při neozaseném mcu. V případě, že mcu nefunguje ani mimo tuto desku v programátoru, tak zkrat vzal mcu s sebou.

V prvním případě budeš muset vyměnit a nově naprogramovat mcu, ve druhém případě k tomu musíš ještě pečlivě překontrolovat dps a najít problém. V první řadě zjistit, jestli ze 7805-ky leze skutečně 5V a ne víc (odpálený stabilizátor), pak jestli nemáš někde zkrat na dps, kde by se třeba mohly vyzkratovat nožičky mcu apod.

A co je nejdůlžitější - uvědomit si, že tady nejsme vědmy a nikdo z nás není majitelem křišťálové koule, takže Ti tady určitě nikdo nenapíše, co tomu je. To můžeme jenom zkusit odhadnout. Jinými slovy - je potřeba taky použít vlastní hlavu a zkusit přemýšlet.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: 29 říjen 2017, 8:32    Předmět: Citovat

Balů - ja ešte doplním, ak môžem:

Ak chceš radu pri takýchto veciach, nikto ti nepovie len tak z hlavy, že vadné je to a to. Na očakávanú odpoveď je to minimum, aby si tu hodil foto tvojho zapojenia ako z vrchu tak aj zo spodu. Je tu veľa šikovných ľudí, ktorý majú zmysel pre detaily a všimnu si na fotke aj to, čo ty v reály nie. To, že tu dáš obrázok schémy, ako má byť zapojený tvoj kvázi programátor a ako má byť pripojený k procesoru ešte neznamená, že to tak aj v reály máš urobené, že tam nemáš niekde chybu, ktorú ty ani nezaregistruješ, ale niekto iný to zaregistrovať z fotky môže. Kým tu nebudú fotky, asi je zbytočné sa tu ďalej týmto zapodievať a hádať, že to môže byť tým alebo tým .....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 30 říjen 2017, 17:19    Předmět: Citovat

Edit stabilizátor je KO
Tak tady dodávám ty fotky teda jestli ten poslední příspěvek nebyl myšlen ironicky Rolling Eyes



fotografie0266.jpg
 Komentář:
programátor

Stáhnout
 Soubor:  fotografie0266.jpg
 Velikost:  207.64 kB
 Staženo:  33 krát


fotografie026.jpg
 Komentář:
TV terminál

Stáhnout
 Soubor:  fotografie026.jpg
 Velikost:  151.47 kB
 Staženo:  29 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 730

PříspěvekZaslal: 30 říjen 2017, 22:24    Předmět: Citovat

S takovýhlema fotkama to myslíš vážně ? Je vidět, žes to fotil mobilem a jako každej pravej mobilní fotograf samozřejmě na výšku. Máš snad sakra monitor na výšku ? To je to samý s videama...

Ale ke kvalitě těch fotek : Ta první fotka je focená asi odněkud z letadla a hodně přitom foukalo, druhá je focená někde v tunelu. Pokud chceš, abysme podle fotek něco určili, musí být fotky v první řadě kvalitní. Klidně můžou být i focený mobilem. Už jsem dokonce viděl i jeden nebo dva mobily, který se vyrovnaly i slabšímu kompaktu. Na těch fotkách musí být DETAILNĚ vyfoceno jak to bastlpole, tak ta DPS a to z OBOU STRAN (dobrý by bylo obojí i z více úhlů) ! Ideálně samozřejmě skutečným foťákem na makro, bez blesku s dobrým nasvícením. A když ne foťákem, tak alespoň makro s dobrým nasvícením. A když už ne na makro, tak aspoň s dobrým nasvícením.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 478

PříspěvekZaslal: 31 říjen 2017, 0:29    Předmět: Citovat

Poslyš Meloune, nechtěl bys změnit obor? Co třeba včelařství? Smile
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 31 říjen 2017, 17:23    Předmět: Citovat

Já se příště polepším uznávám ta kvalita fotek není moc.Včera jsem se dokopal k změření výstupu toho stabilizátoru 15 V Shocked co na vstupu tak to na výstupu Very Happy nemám čas nebo ještě jsem neměl čas připnout na výstup stabilizátoru 5V (práce kolem domku) a večer jsem tak utahaný že se mi už nechce díky
_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 17 listopad 2017, 18:15    Předmět: Citovat

Tak se polepšuji a dávám lepší foto i když jsem to musel upravit -zmenšit k vůli omezení velikosti příloh.Nevím si s tím rady ,poraďte mi co si mám koupit myslím něco jako USBasp programátor taky ohledem na mé možnosti -finance aby mě fungovalo díky


USBasp-pro.jpg
 Komentář:
 Velikost:  37.66 kB
 Zobrazeno:  544 krát

USBasp-pro.jpg



IMG_20171117_122252.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  IMG_20171117_122252.jpg
 Velikost:  335.66 kB
 Staženo:  19 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 905

PříspěvekZaslal: 17 listopad 2017, 18:35    Předmět: Citovat

A coctak stk 500?
Free Shipping USB STK500 for ATMEGA8U2 ATMEGA8 ATMEGA128 the AVR best programmer
http://s.aliexpress.com/InAVfIfu
(from AliExpress Android)

Ja som zhyckany programovat priamo z prostredia tak ze nejake preklikavanie na iny program koli programovaniu ma nebavi.
Osobne mam 2x biprog.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 17 listopad 2017, 20:00    Předmět: Citovat

Atlan napsal:
A coctak stk 500?
Free Shipping USB STK500 for ATMEGA8U2 ATMEGA8 ATMEGA128 the AVR best programmer
http://s.aliexpress.com/InAVfIfu
(from AliExpress Android)

Ja som zhyckany programovat priamo z prostredia tak ze nejake preklikavanie na iny program koli programovaniu ma nebavi.
Osobne mam 2x biprog.

Jde na něm debuging přímo v MCU ? To víš že bych do toho šel ale já nemám důvěru v zahraniční platební styk někomu dávat číslo karty to se mi moc nelíbí jo kdyby byla možnost někde tady si to koupit tak to by byla jiná.

Jinak mám Atmel Studio 6

_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: 17 listopad 2017, 23:26    Předmět: Citovat

Tiež mám Atmel Studio 6 (alebo 6.2) a k tomu Biprog na USB-ko.

Ale len taká otázočka, čo je nezrozumiteľné na tom, dať tu kvalitné foto tvojeho výrobku z oboch strán a z rôznych uhlov? Nikto tu nemá kryštálovú guľu a kým sa na to nepozrieme, tak ti nik radiť nebude, lebo nie je čo. Keďže je to zariadenie z netu (predpokladám funkčné a overené) tak jedinú chybu tam môžeš mať v zapojení, v nejakej blbej súčiastke, alebo neviem v čom, ale software do procaka za predpokladu funkčnosti originálu musí byť OK. Ešte je možnosť, že si to nenapálil do procáka a ten nemá čo robiť, lebo nemá sofrware ..... Ale to je tiež otázka kvalitných fotiek tvojho systému programovania z oboch strán a rôznych uhlov.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Meloun1
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2015
Příspěvky: 44
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 18 listopad 2017, 17:51    Předmět: Citovat

Nevím jaký by to mělo přínos focení,zapomněl jsem dodat pří posledním mém příspěvku že jsem ten programátor co jsem si ubastlil sám a co ho mám v té příloze zkontroloval všechny spoje - tranzistor jestli není proražený zenerky jestli nejsou vadné bez chyb a přesto to nefunguje!! nebo co mám vyfotit konkrétně? díky
_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím meloun a Meloun1 je tatáž osoba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Strana 2 z 2
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)