Zesílení zvukového signálu z mp3/PC

  1. Ještě se nenaučil řídit a už chceš jezdit s formulí … Jinými slovy, na první pokusy je to trochu náročný projekt, ale to je úplně klasický začátečnický problém. Něco se Ti líbí, tak si to chceš postavit, ale nemáš tušení, co to vlastně obnáší.
  2. Nevím, co je IZ, ale předpokládám, žes měl na mysli OZ = Operační Zesilovač.

Co se operačních zesilovačů týká, tak návodů, zapojení a výpočtů je plný Internet - je třeba jenom hledat.
Žádný bipolární tranzitor nebude otevírat při napětím nižším, než 0,7V. Na Internetu si zjisti proč. FET tranzistor jistou šanci má, ale když už tam máš zapojení s operačním zesilovačem, pak už není problém provést to, co potřebuješ.

Připojit LED pásek přímo na LM358 nemůžeš. Ne, že bys LED pásek nebo OZ odpálil, to v tomhle případě nehrozí, ale nebude to fungovat, protože … DATASHEET, DATASHEET, DATASHEET, DATASHEET, DATASHEET, DATASHEET …

A to je základ úplně všeho. ČÍST DATASHEETY !!!

Takže projdi na Internetu zapojení, návody a výpočty s operačníma zesliovačema, na výstup LM358 připoj 1 LED (samozřejmě s odporem - opět výpočty najdeš na Internetu a důvod v datasheetu) a můžeš zkoušet. No - a až to budeš mít rozběhaný, tak vyměň LM358 za nějaký výkonový zesilovač a místo LEDky s odporem připoj LED pásek a užij si svého výtvoru.