Převod souboru HEX na ASM

Poradím ti, ale nevím jestli se ti ta rada bude líbit:

  1. Dekompilace (disassemblování) je vždy nelegální. Buď ji nepotřebuješ protože autor dal zdrojové kódy veřejně k dispozici a nebo ji nemůžeš provádět, protože bys tím narušil autorova práva a jeho podmínky k užívání, když tedy ten zdrojový kód nezveřejnil.

  2. Od doby kdy se to tu v tom vlákně řešilo uplynul už nějaký čas a Microchip mezitím původní řadu vývojových prostředků uložil k ledu a začal vyvíjet úplně jinou (včetně HW) - takže se domnívám že v tomto ohledu máš po žížalkách.

  3. Jako člověk, který respektuje licence a také sám vyvíjí (je autorem) k tomu můžu říci jen to, že mi tvé jednání přijde mimořádně nechutné, pobuřující a amorální. Nejde přitom jen “o nějaké zákony”, ale hlavně o to že nerespektuješ podmínky, které stanovil autor pro užívání svého díla. Jak to pak dopadá si můžeš přečíst například na S-O webu - jen proto že nejsi ochoten se dotázat autora tvého programu na svolení a respektovat podmínky, tak kvůli své pochybné krátkodobé nelegální výhodě trvale poškodíš všechny ostatní. Příklad z té stránky - na onom webu byla zveřejněna konstrukce skvělého VU metru pro nekomerční použití zdarma vč. zdrojového kódu. Pitomci z Augustica Technologies to bez svolení ukradli, začali prodávat a dokonce si na to drze zaregistrovali ochrannou známku, což vše autor zjistil a následně musel konstrukci stáhnout - důsledek je ten, že si VU metr už nikdo nepostaví a nic se na něm nenaučí, protože někdo cizí byl bezohledný sobec a vlastní zisk mu byl přednější než veřejné zájmy. Hnus. Autor S-O webu od té doby nezveřejňuje zdrojové kódy ke svým konstrukcím, což je věčná a nenahraditelná škoda protože zrovna on je měl velmi propracované, a i ty již zveřejněné zpětně stáhnul a je třeba ho žádat s nejistým výsledkem (a navíc zřejmě moc nechybělo aby přestal tvořit úplně). Takové jsou důsledky a nedozírná škoda pro všechny, protože nikdo neví a už se nikdy nedozví kolik nových talentů se na těch kódech mohlo učit nebo inspirovat (pokud by tam stále ještě byly) a kolik novýck konstrukcí mohlo vzniknout, kdyby autora nikdo takto podlým způsobem nepřipravil o entuziasmus.