Téma bakalářské práce - názor

Ahoj,

chtěl bych slyšet ostatních názor. Čeká mě bakalářská práce, téma zatím mám vymyšlené, jednalo by se o termostat, který by šlo řídit přes webové prostředí, dále by tam bylo jaké zpracování dat (vizualizace apod.). Mělo by to být založené na vývojové desce Nucleo (144). Koukal jsem, co je již na trhu, jak komerčně, tak open source . Problém dnešní doby je, že skoro vše už je vymyšlené. Jedná se mi o to, jestli se do toho dát, když se to dá koupit. Téma mi přijde zajímavé, jenom, aby to nebylo tak, že bych znovu vymýšlel auto, které je už vymyšleno. Díky

Ucel je sa nieco naucit,res ukazat ze si sa nieco naucil. Tak ze pokial neokopirujes zdrojovy kod. Tak to zmysel bude mat. A neber si velke susto treba to aj stihnut dokoncit.

A termostat samotný plánješ jako On/Off při stanovené teplotě nebo jako PID nebo dokonce schopný si sám nastavit konstanty ? Tam by mohlo být těžiště Tvé práce.

On/Off regulace

PID je omnoho veselejší. Skrátka, je s ním zábava :slight_smile:

A hlavne môžeš celú tému bakalárky pred komisiou (či pred čím sa dnes bakalárka obhajuje, netuším) zvrhnúť do ostrej polemiky, ktorá že z metód určenia P I a D konštánt je lepšia a prečo. Na to Ti skočia a aspoň sa budú mať k čomu vyjadriť. Ľudia sa radi vyjadrujú :slight_smile:

WEB rozhranie zas môžeš okoreniť o prvky bezpečnosti. To sa tiež dnes hodne nosí.

A nezabudni v práci použiť skratky ako IoT I(di)oT(e) ] a podobne. To zaberie :slight_smile:

A keď píšeš, že je všetko vymyslené, si zober akú prácu budú mať Tvoji nasledovníci tak o 20-30 rokov. Preto buď rád, že je zatiaľ toho vymysleného a opublikovaného len toľko, koľko je. Veď aj Tvoja bakalárka tento priestor pre Tvojich nasedovníkov ešte viac zúži. Či? :slight_smile:

Ještě by to mohl udělat jako FUZZY regulátor nebo LQ regulátor, to pak teprve bude diskuzní kroužek :slight_smile: