Čítač inpulsu pro Pic 12F629

Sender: To seš moc hodnej, ale:

[code]Pravidlo 14

Dotazy pokládejte na fóru a nepište jej přímo lidem z fóra (ať už soukromou zprávu, email nebo instant messaging), protože odpovědi mohou zajímat i jiné čtenáře fóra. Pokud obdržíte odpovědi od uživatelů přímo do emailu nebo jako soukromou zprávu, vytvořte shrnutí, “FAQ” a umístěte jej do diskuse.[/code]

[code]Pravidlo 23

Znáte-li odpověď na kladené technické otázky, pak ji poskytněte.[/code]

Jinými slovy, je tu zájem na tom, aby řešení byla veřejná a přístupná všem.

Dále tu platí jakési nepsané pravidlo o tom, že neservírujeme řešení na stříbrném podnosu, ale tazatel by měl napřed projevit nějakou vlastní snahu a tázat se na konkrétní zádrhele vzešlé z té snahy, které se pak řeší konkrétně. Důvod je ten, že si tu bez tohoto pravidla středoškoláci nechávali hromadně vypracovávat domácí úkoly z elektroniky, programování apod. (i za úplatu), aniž by se tématu vůbec nějak dotkli a látka jim něco dala. Smyslem fóra primárne je šířit vzdělání a technické povědomí a také učit samostatnosti, ne nabízet inzertní či obchodní příležitosti. Když se mnozí leckdy ani neobtěžují před položením dotazu použít Google či prohledat fórum, tak je to prostě špatně.

Nejsem admin, ale každý by měl tak nějak chápat, že pravidla tu prostě máme a důvody k jejich existenci jsou zcela reálné, bez nich fórum pozbývá významu.

Děkuji za pochopení.