Problém s DS18B20, simuláciou v Proteus 8.6 a ATMEGA88PA-PU

Opat dakujem vsetkym za reakcie.

Odpoved pre AB:
Skusil som upravit #include “lcd.c” na #include “lcd.h” a #include “1wire.c” na #include “1wire.h” a Atmel Studio pri preklade vypisal 15 chyb. Napríklad: “undefined reference to `lcd_init’” a takto vypise vsetky pouzite funkcie z týchto kniznic :confused:

Odpoved pre pechyx a Balů - logicky analizator:
Dakujem Vam obom za podelenie sa s Vasimi skusenostami ohladne logického analizatora. Takze kupim tento, ktory mate aj Vy, ale kupil by som ho z aliexpressu, odtial som uz nieco kupil, z eBay este nikdy. Vybral som teda toto:
USB Logic Analyze 24M 8CH
Meracie haciky 10ks
Program k tomu logickemu analizatoru bude fungovat tento?:

https://www.saleae.com/downloads

Odpoved pre Balů:
Ak by ste chceli, mozem Vam upnut verziu Protea co mam ja.
No asi to veru nebude najlepsia kniznica ako sa mi na prvy pohlad zdala. Este som nasiel jednu, ale nestihol som ju vyskusat. Je to z anglickej stranky a autor k tomu napisal: “Displaying temperature from DS18B20 sensors at LCD 4x20, connection of LCD by wizard CodeVisionAVR. External XTAL 3.6864 MHz, DS18B20 connected at PB0, LCD 4x20 connected at PORTC, destination system ATmega162.” Davam ju do prilohy.
Tuto vetu som nepochopil: “To, že se dá napsat kontrola pinu i rozhodováním do jedné řádky ještě neznamená, že je to nejlepší způsob pro optimalizaci kódu.” Mysleli ste ju na kniznicu pre 1-wire kominukaciu, alebo na pouzitie mojej funkcie napr.: “ZmenD(2,0);”?
Ak by ste mi vedel dohladat, kde ste uvadzal tie priklady na optimalizovanie kodu, tak si ich rad precitam :slight_smile: Ja som to skusil trosku hladat, ale mate veeeela prispevkov :slight_smile:
Este prosim, ak viete zareagovat na ten bod 1 o moznosti poskodenia snimaca a nastavenia PINB0 hned na zaciatku programu do log. 1.

Dakujem krasne za Vasu pomoc.
my_ds18b20.zip (24.5 KB)