forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
ATMEGA 128

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
Hanzalik
Nováček
Nováček


Založen: 28.5.2017
Příspěvky: 1
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: 28 květen 2017, 16:11    Předmět: ATMEGA 128 Citovat

Dobrý deň,
skúšam šťastie a ospravedlňujem sa ak vás otravujem s mojím problémom.
Jednoducho sa mi pokazila tlačiareň a nakoľko som elektrotechnik s 48 r praxou, snažím sa ju rozchodiť. Doska je osadená ATMEGA128, na doske som zistil vadný 5v stabilizátor, po výmene doska ožila, ale len spolovice, display nezobrazuje a tlačítka nereagujú. Nakoľko táto oblasť nieje moja parketa zháňam profíka , štedro sa odmením.
V prípade záujmu podám podrobnejšie info



Fotografia0692-popis 2.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Fotografia0692-popis 2.jpg
 Velikost:  182.32 kB
 Staženo:  33 krát


Fotografia0692-popis.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Fotografia0692-popis.jpg
 Velikost:  224.56 kB
 Staženo:  32 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1448

PříspěvekZaslal: 28 květen 2017, 21:34    Předmět: Citovat

P.S. súkromnú odpoveď píšem už tretí krát a nezdá sa, že by prešla. Tak to skúsim cez fórum.

=================================================

Zdravím,

je mi to ľúto, ale nebudem Vám vedieť pomôcť. S opravou vecí nemám žiadne skúsenosti. Naviac ak procesor teraz nič nerobí, vyzerá to tak, že program ktorý je v ňom, je poškodený.

Okrem toho si každý výrobca pred predajom zariadenia program v procesore zamkne proti čítaniu. Takže aj keby bol obsah Flash v poriadku, vyčítať by som ho nevedel.

Držím palce, dajte vedieť ako ste dopadli. No z môjho pohľadu môže byť 550 za dosku plus clo dobrá voľba, ak v takej cene dnes nekúpite rovnakú či lepšiu tlačiareň. Alebo si skúste zohnať takú istú talčku ale vyradenú, napríklad s mechanickou poruchou a dosky zameňte. To bude rozhodne najlacnejšia a najrýchlejšia cesta.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Divous
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.4.2009
Příspěvky: 225
Bydliště: Valašsko

PříspěvekZaslal: 30 květen 2017, 12:20    Předmět: Citovat

Následující je pouze můj odhad.
Podle toho, zda piezo pípne a ledka pravidelně bliká, bych tipoval, že byprocesor mohl normálně běžet.
Problém bych viděl spíše v tom ovladači popřípadě v jeho připojení.
Samozřejmě je tu ještě možnost částečného poškození procesoru,
ale to už spadá pod to co uvedl Martin.

_________________
AVR Studio 4.18 + WinAVR, AVR Studio 6.2
Elnec T51prog, ASIX PRESTO, AVR MKII
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)