Čeština na LCD

Pánové, nemáte tušení jestli existuje a dá se v tuzemsku sehnat LCD (20x2) s implementovanou Latin 2. Případně, jestli jde problém s háčky řešit, pochopitelně jednoduše?
Díky

Jestli jde koupit s Latin2 netuším, ale jde koupit OLED (Winstar) pinově kompatibilní a do značné míry i příkazově kompatibilní, který jde přepnout do grafiky a to pak pořešíš vlastním fontem. Jinak nezbývá než využít 8 volných pozic pro vlastní znaky a dynamicky je měnit, což je vopruz.

Jak tak na to koukám, i po třiceti letech s češtinou díru do světa nikdo neudělal asi ani neudělá. Znakové LCD ani OLED s LATIN2 k sehnání nejsou, grafické zobrazovače jsou minimálně 2x tak dražší a navíc vytvořit si vlastní grafický font stejně neumím. Takže mi zbývá než ten “vopruz”. Asi to bude nejrychlejší a nejlevnější.

nic na tom neni , sou na to programy kde si to “nakreslis” a ono ti to vyprdne soubor s hodnotama …

A o nějaké té prdlačce bys nevěděl?

pouzival jsem GLCD Font Creator, az dole
tohle taky vypada dobre bitmap2lcd.com/blog/category/glcd-font-editor/

popripade google -> glcd font creator

a nebo ctvereckovej papir a tuzka

Ahoj,
pro zajímavost přikládám odkaz na program, kterej umí z windows vygenerovat jakejkoliv font do bitmapy. Nevim jak je to použitelné pro jednoduché grafické displeje, ale určo by se to nechalo upravit.
Já jsem to kdysi používal jako generování bitmap pro velký grafický displej.

github.com/rofl0r/microwindows/blob/master/src/fonts/tools/convfnt.c

epes> inspiraci jak na zobrazování fontu s diakritikou najdeš i zde.
U každého displeje lze nadefinovat několik vlastních znaků (třeba s diakritikou).Pro inspiraci zde.

kdyz sem zacinal z lcd tak sem pouzival tohle pic16fxx.sweb.cz/programovani/lcd/index.html , je tam Tabulka českých znaků

Díky, pánové!