forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Čeština na LCD

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR
 
epes
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.4.2009
Příspěvky: 80
Bydliště: praha

PříspěvekZaslal: 26 duben 2017, 19:51    Předmět: Čeština na LCD Citovat

Pánové, nemáte tušení jestli existuje a dá se v tuzemsku sehnat LCD (20x2) s implementovanou Latin 2. Případně, jestli jde problém s háčky řešit, pochopitelně jednoduše?
Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 461

PříspěvekZaslal: 26 duben 2017, 22:49    Předmět: Citovat

Jestli jde koupit s Latin2 netuším, ale jde koupit OLED (Winstar) pinově kompatibilní a do značné míry i příkazově kompatibilní, který jde přepnout do grafiky a to pak pořešíš vlastním fontem. Jinak nezbývá než využít 8 volných pozic pro vlastní znaky a dynamicky je měnit, což je vopruz.
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
epes
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.4.2009
Příspěvky: 80
Bydliště: praha

PříspěvekZaslal: 27 duben 2017, 13:16    Předmět: Citovat

Jak tak na to koukám, i po třiceti letech s češtinou díru do světa nikdo neudělal asi ani neudělá. Znakové LCD ani OLED s LATIN2 k sehnání nejsou, grafické zobrazovače jsou minimálně 2x tak dražší a navíc vytvořit si vlastní grafický font stejně neumím. Takže mi zbývá než ten "vopruz". Asi to bude nejrychlejší a nejlevnější.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 27 duben 2017, 16:20    Předmět: Citovat

citace:
a navíc vytvořit si vlastní grafický font stejně neumím
nic na tom neni , sou na to programy kde si to "nakreslis" a ono ti to vyprdne soubor s hodnotama ..
_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
epes
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.4.2009
Příspěvky: 80
Bydliště: praha

PříspěvekZaslal: 27 duben 2017, 19:26    Předmět: Citovat

A o nějaké té prdlačce bys nevěděl?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 27 duben 2017, 19:39    Předmět: Citovat

pouzival jsem GLCD Font Creator, az dole
tohle taky vypada dobre http://bitmap2lcd.com/blog/category/glcd-font-editor/

popripade google -> glcd font creator

a nebo ctvereckovej papir a tuzka

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
hazardrok
Profesionál
Profesionál


Založen: 16.1.2012
Příspěvky: 130

PříspěvekZaslal: 28 duben 2017, 10:44    Předmět: Citovat

Ahoj,
pro zajímavost přikládám odkaz na program, kterej umí z windows vygenerovat jakejkoliv font do bitmapy. Nevim jak je to použitelné pro jednoduché grafické displeje, ale určo by se to nechalo upravit.
Já jsem to kdysi používal jako generování bitmap pro velký grafický displej.

https://github.com/rofl0r/microwindows/blob/master/src/fonts/tools/convfnt.c
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Sender
Profesionál
Profesionál


Založen: 16.8.2014
Příspěvky: 51

PříspěvekZaslal: 28 duben 2017, 12:11    Předmět: Citovat

epes> inspiraci jak na zobrazování fontu s diakritikou najdeš i zde.
U každého displeje lze nadefinovat několik vlastních znaků (třeba s diakritikou).Pro inspiraci zde.

_________________
MPLAB,PMP Pascal + Presto
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 28 duben 2017, 16:05    Předmět: Citovat

kdyz sem zacinal z lcd tak sem pouzival tohle http://pic16fxx.sweb.cz/programovani/lcd/index.html , je tam Tabulka českých znaků
_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
epes
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.4.2009
Příspěvky: 80
Bydliště: praha

PříspěvekZaslal: 05 květen 2017, 16:29    Předmět: Citovat

Díky, pánové!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)