Hledám učitele STM32F a uVision

Nevadí mi že se často používají makra a struktury. Může to být dobrý a časem i svižný, ale jen říkám, že popis maker a vnitřku struktur není dost dobře popsán v .h souborech. Čekal bych nějaký vysvětlení a třeba i příklad použití v nějakém PDFku. Teď jsem přišel na to, že to má jisté zákonitosti a že jsem schopen celé makro či strukturu pochopit pomocí ostatních .h souborů nebo reference manualu. Není to sice jednoduchá cesta k pochopení, ale nakonec se doberu konce.
Otázkou je jestli existují nějaké stanovené postupy, jak třeba inicializovat periferie. Jaký registry nastavit nejdřív, jaký pak, jaký nenastavovat vůbec protože jsou defaultně správně nastaveny. Jaké parametry předávat inicializačním funkcím, a jaké nastavovat natvrdo, atd. Zkrátka pokud si už s tím někdo lámal hlavu a vytvořil nějaké postupy a makra tak bych je rád znal / používal. Protože nemá cenu si psát něco, co už jiní dávno vymysleli a sepsali. Asi bych se potřeboval poučit z nějakých příkladů / tutoriálů / hotových projektů, které jsou doporučovaný nejlépe od Keil nebo ST.
Tuším, že většina maker a struktur je součástí CMSIS a koukám, že o CMSIS je toho na keil.com hromada. Tak třeba tam naleznu inspiraci, jakým způsobem psát kód aby byl co nejvíce univerzální pro moje ostatní projekty. Protože to co jsem za ty léta programování PICů pochopil je, že mít dobře udělaný univerzální knihovny je ta největší výhoda.
Pak jsem se ještě dozvěděl, že existuje nástroj STM32Cube což jsou knihovny nejvyšší úrovně abstrakce. Ale do toho se pustím, až budu potřebovat využívat opravdu složité funkce typu TCP/IP nebo FAT.
Takže teď si asi pročtu všechno na keil.com a pak asi budu pokládat jednotlivé dotazy. Díky za jejich případné zodpovězení, ale to online doučování bych vážně chtěl a nebojím za to pustit nějaký peníz. Doufám, že i můj zaměstnavatel něco přispěje, pokud to pak využiji ve firmě. Proto se pak tady zeptám všech ještě jednou.
Zatím moc dík za informace :slight_smile:
Fano