forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
RFID Modul RC522

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR
 
OoO
Anonymní





PříspěvekZaslal: 27 březen 2017, 12:45    Předmět: RFID Modul RC522 Citovat

Zdravím všechny,
máte, prosím Vás, někdo zkušenosti s výše uvedeným modulem?
Myslel jsem, že po přiložení karty ke čtečce se nastaví pin přerušení (IRQ) na modulu a tím bych na INT pinu u mikroprocesoru vyvolal přerušení a přečetl SPI registr, nebo nejlíp vyvolal přerušení rovnou zaplněním SPI datového registru, pokud by se data z modulu poslala a sběrnici hned po přiložení karty, tak to asi ovšem nefunguje, datasheet mi moc nepomohl a kódů taky moc není, a když jsou je to pro arduino, nikoli v čistém céčku, a je to zaplácaný knihovnama a všecho běží na nich..
Nevíte někdo o nějakym šikovnym kódu, nebo nějaké zkušenosti, rady jak na to? :) ...stačí mi když po přiložení karty k modulu vyvolá přerušení v procáku a přečtu si co je na SPI..

Díky moc za cokoli
Návrat nahoru
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 718

PříspěvekZaslal: 27 březen 2017, 19:18    Předmět: Citovat

Bohužel, dneska je spousta programátorů typu vezmeš UINO a "stáhneš si knihovnu pro ...". A pokud na něco knihovna není, jsou v kopru. A s tím souvisí samozřejmě i to, že většina z nich bez UINA a knihovny ani nerozbliká LEDku.

Myslím, že jsi nehledal příliš důkladně. Našel jsem příklad i s knihovnou pro Cčko. Konkrétně bych řekl, že pro AVR Studio nebo Atmel Studio. Chce to jen trochu déle a lépe hledat : Příklad i s "knihovnou".

Podle datasheetu bych řekl, že IRQ se dá nastavit tak, že by to fungovalo tak, jak si představuješ. Jakmile přiložíš kartu, aktivuje se IRQ. Jenže to musíš nejdřív nastavit. Nefunguje to tak, že po zapnutí máš automaticky aktivovaný IRQ na přítomnost čipu.

Mám tyhle moduly doma a jakmile se dostanu k tomu, abych postavil převodníky pro 3,3V<->5V, tak je vyzkouším a chci si napsat vlastní knihovnu. IRQ bych samozřejmě rád použil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
OoO
Anonymní





PříspěvekZaslal: 28 březen 2017, 7:54    Předmět: Citovat

Jojo, svatá pravda, všichni jedou na arduinu, nechápu co na tom mají, a když chceš používat normální céčko, ještě se ti vysmějí, že máš používat arduino .. :D

Díky moc za odkaz :)
No, to nastavování toho modulu bude taky porod :D

PS. pak se kdyžtak poděl, jak postupuješ :)
Návrat nahoru
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 718

PříspěvekZaslal: 28 březen 2017, 21:40    Předmět: Citovat

O výsledek se klidně podělím, jen to bude chvilku trvat. Momentálně jsem celkem dost vytížený a procesory na mně smutně koukají ze šuplíku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 29 březen 2017, 13:30    Předmět: Citovat

Nebude rychlejsie kupit prevodnik z ciny?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 718

PříspěvekZaslal: 29 březen 2017, 14:48    Předmět: Citovat

Rychlejší to určitě nebude. DPS jsem si navrhnul a už jsou z OSH Parku na cestě. DPS je navržená k přímému nasazení na RFID modul, napájená 5V, ze kterého si udělám 3,3V a má potřebných 6 kanálů 5V<->3,3V. Prostě nasadím na modul a mám přímo shodné rozhraní včetně rozložení pinů, ale 5V napájení. Vlastně z toho udělám totožný modul s 5V napájením a IO...

Převodníky z Číny jsou čtyř- (málo) nebo osmibitové (moc) a pořebuješ k nim napájení jak 5V, tak i 3,3V.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 29 březen 2017, 15:57    Předmět: Citovat

No hej ale ked len na skusku tak treba mat prevodnik v zalohe a ten cinsky staci. Vidim ze ro mas premyslene
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 718

PříspěvekZaslal: 29 březen 2017, 19:04    Předmět: Citovat

Na jednu stranu máš pravdu, že stačí i ten převodník z Číny, na druhou stranu nemám ty RC522 jenom na vyzkoušení. V plánu je samozřejmě jejich ostré nasazení do provozu. Jenže než je nasadím, musím nejdřív napsat software. A abych pro ně napsal software, musím si je nejdřív vyzkoušet...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> AVR Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)