Hledám učitele STM32F a uVision

Mám DPS která má asi nahradit Arduino mini a debuger ST-link V2 (viz foto).
Je tam STM32F103C8 což je tuším M3. Samozřejmě že jsem si už “reference manual” a “programming manual” už pročítal, ale prostě jsem tam nenašel kompletní, pochopitelný postup pro třeba inicializaci USARTu. Podle nějakých youtube tutoriálů jsem sice už rozblikal LEDku, ale to bylo spíše štěstí. Šlo to sice jak po másle, ale já bych radši chtěl vidět do nitra. U PICů jsem hlavně šahal na bity a bajty přímo procesoru. Tady u toho se mi zdá že je to samé makro a struktura. Nebráním se tomu, ale musím si je osvojit a to třeba z nějakých příkladů či seriálů (tutoriálů).
Třeba jako základ inicializace si myslím, že by mělo být: nastavit konfigurační slova (pokud nějaké má), nastavit frekvenci, nastavit všechny piny (analog/digital, vstup/výstup). Tyto všechny věci dělám u PICe jako první a řekl bych že na to mám pěkně vytvořený univerzální knihovny, které bych chtěl tvořit i na tento STM. Taky bych potřeboval vidět jak veliké by měli být ty knihovny a taky jakou zvolit strukturu a systém uspořádání.
Kód píšu v prostředí uVision 5. Oproti starším verzím mi přijde mnohem jednodušší v prvotním nastavení celého projektu. A dost jsem slyšel, že je nejlepší na pokročilé projekty, které rozhodně chci časem dělat.

Byl by jsi tedy ochotný mě pár hodin učit přes vzdálenou plochu?

Fano