Mikropočítač PIC16F1937 - prosím o pomoc

Ondro,

mikrořadiče jsem několik let sám učil na jedné místní střední odborné škole. Pro většinu lidí, kteří se doposud setkali s “běžnou” elektronikou, je to docela šok - něco hodně mimo toho, na co byli doposud zvyklí. Je to zcela jiný přístup k elektronice. Naprosto taky chápu, že se Ti těžko učí něco, co Tě nebaví, tak to prostě je u všeho, nejen u elektroniky a mikrořadičů.

Na druhou stranu vím z vlastní zkušenosti, že cca 50 vyučovacích hodin, které jsem měl já pro výuku k dispozici, v pohodě na pochopení této problematiky stačí. Ale rozsah otázek, který jsi uvedl, opravdu odpovídá těm uvedeným 50-ti vyučovacím hodinám, takže jistě pochopíš, že není zřejmě v silách nikoho z nás na tomto fóru stručně a výstižně takto rozsáhlou látku vysvětlit.

Pokud je to ještě aktuální, moje jediná rada zní: najdi si někoho, kdo s mikrořadiči opravdu pracuje (tedy ne jen v teoretické rovině) a nech si od něj látku vysvětlit. Chce to ale určitě alespoň pro tuto chvíli oprostit se od toho, že Tě to nebaví a zkusit si představit, že by Ti to přece jen někdy k něčemu mohlo být. Možná Tě to nebaví jen proto, že se prozatím nenašel nikdo, kdo by Ti to zajímavě a hlavně prakticky vysvětlil.

A že bys to nikdy coby člověk, zabývající se elektronikou, nevyužil, o tom silně pochybuji. Zřejmě měl Tvůj vyučující začít tím, kde všude kolem nás se mikrořadiče vyskytují. Odpověď totiž zní - všude!!! Kam se podíváš, tam jsou. Nosíš je po kapsách, jsou kam se podíváš, jen o tom nevíš.

Mají obrovské využití a věř mi, že práce s nimi je velice zajímavá.

Mimochodem - odkud jsi? Třeba by se našel někdo, kdo by se na to s Tebou podíval?

Vl.