Mikropočítač PIC16F1937 - prosím o pomoc

ondra27: Ber to tak, že ty obory mají navzájem značný přesah a je dobré o tom něco vědět. Není to tak dlouho, co tu Longin řešil TCP/IP stack - nejdřív na ARMu, pak na soft procesoru v nějaké konfigurovatelné logice - a prý „že jsem nešel radši dělat síťařinu” :smiley: Prostě je dost často potřeba umět obojí, právě proto že počítač dnes už opravdu není ani zdaleka jen PC. Mohli bysme tu vést na tohle téma dlouhosáhlé debaty, ale opravdu je fakt ten, že mikrořadičů i přes různá jejich omezení v sítích přibývá a ještě nějakou dobu nejspíš přibývat bude, jak Radius správně podotýká. Pohled z druhé strany a znalost principů tedy neuškodí (i přes to, že ethernet je i na moderním „osmibitu” tak trochu masochismus).

Takže shrnutí: Vím že kromě psychické podpory jsme ti nějak konkrétně kdovíjak nepomohli, ovšem zrovna tohle opět spadá do ranku „Nejvíc ti pomůžu, když tě nechám pomoct si sám” - když si to z toho datasheetu atd. poctivě vypíšeš, utkví ti toho v hlavě nejvíc. Nejlepší by samozřejmě byly praktické pokusy, ovšem iluze si neděláme. Z toho seznamu se ptej na konkrétní věci, které ti nebudou jasné ani po přečtení a prostudování.

Sender: Když se takhle zeptá kantora, tak ten ho nejspíš nechá mluvit o obojím. Praxe je ovšem nenahraditelná, nejhorší domluva je vždycky s těmi, co mají hromadu (pouze a jen) teoretických znalostí, ale v praxi pak vyvádí takové kktiny, že zůstává rozum stát - a že by to byl dlouhý seznam.