Mikropočítač PIC16F1937 - prosím o pomoc

Všechno co pořebuješ vědět k těm prvním třem až čtyřem otázkám najdeš v datasheetu přímo od výrobce mikrořadiče, ovšem ten je v angličtině. Umíš aspoň trochu anglicky? A pozor na to, že je to datasheet pro několik příbuzných typů, musíš si z toho vybrat ten svůj.

ww1.microchip.com/downloads/en/D … 41364B.pdf

Další věc je že máte asi opravdu nějakého zvlášního učitele, protože PIC16F1937 není zas tak složitý mikrořadič a nedovedu si moc dobře představit hovořit o každé z těch prvních třech vyjmenovaných částí 15 minut, s bídou každá tak pět. V podstatě po vás chtějí, abyste se ten datasheet naučili slovo od slova celý nazpaměť, což je víceméně blbost, takhle to nefunguje.

Dalších pět otázek je ovšem obecných a asi nemusím připomínat, že znát (aspoň nějak) bys je měl všechny. Jinými slovy, když o všech těch osmi částech budeš mít nějaké slušnější povědomí, nemusíš se bát žádné z těch otázek.

To že tě to nebaví je ovšem velký problém, tenhle obor a práce v něm se nedá dělat z donucení. Z jakého důvodu sis vybral tento obor, když tě ty věci nebaví?